Одржана 19. седница УО РСВ

Јуче је, у великој сали Спортског савеза Војводине, одржана 19. редовна седница Управног одбора Рукометног савеза Војводине, на којој је усвојен следећи Дневни ред:

1. Разматрање и усвајање записника са:

- 15 редовне седнице УО РСВ, - 16 електронске седнице УО РСВ, - 17 електронске седнице УО РСВ, - 18 електронске седнице УО РСВ

2. Потврђивање одлуке Одбора за хитна питања

3. Информација у вези такмичења:


- Редовна првенствена такмичења, - ЛМК РСВ, - Куп РСВ, - Мини рукомет у РСВ, - Рукомет на песку

4. План активности обележавања ''101 година присаједињења Војводине Србији''

5. Конкурс за награду ''Јован Микић Спартак''

6. Обележавање ''70 година РСВ 1949-2019''

7. Текућа питања


Као што је предвиђено првом тачком Дневног реда, усвојени су записници са претходне редовне седнице, као и записници са електронских седница, које су одржаване због хитности поступања у вези са Дозволама за сезону и листама судија и контролора за сезону 2019/2020. Такође, потврђена је одлука Одбора за хитна питања о кандидатури РК ''Војводина'' за признање ''Момчило Тапавица'', које се додељује од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, за врхунске резултате и достигнућа.

Извештаје о такмичарским активностима образложио је председник Комисије за такмичења РСВ, Владимир Кнежић, који је присутне информисао о свим сениорским лигама са територије РСВ, такмичењу у Лиги млађих категорија РСВ, Куп такмичењу, као и о активностима Комисије за мини рукомет и Комисије за рукомет на песку.

Када је у питању обележавање годишњице Присаједињења Војводине Србији, речено је да се још увек чекају инструкције од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, о тачном термину одржавања, а како је прошле године било речи, требало би ове године да обележавање годишњице буде у Бања Луци.

Конкурс за награду ''Јован Микић - Спартак'' отворен је још данас, али до почетка седнице УО РСВ није било достављених кандидатура за ову престижну награду.

Обележавање 70 година Рукометног савеза Војводине предвиђено је за свечану седницу почетком следеће године, када је у плану да се уради осврт на претходних 70 година и највеће успехе војвођанских клубова и појединаца, уз пригодне плакете најистакнутијима.