Одржан 2. меморијални турнир ''Караси и легенде рукомета''

Датум: 23/06/2018      Категорија: Остале вести

У петак и суботу, у Сечњу је одржан 2. меморијални турнир ''Караси и легенде рукомета''. Првог дана турнира, упркос лошим временским условима, турнир су отворили најмлађи такмичари. На терену су се нашли дечаци и девојчице, прво су играли РК ''Херцеговина'' и РК ''Обилић'', а затим РК ''Пролетер'' и РК ''Раднички'' из Јаше Томића, да би у финалу играли РК ''Херцеговина'' и РК ''Пролетер'', уз победу и освојен пехар за дечаке РК ''Пролетер''. У паузи између полифиналних и финалних утакмица дечака, заиграле су и девојчица које ће од следеће сезоне играти под окриљем РК ''Херцеговина'' (мешано из Сечња и Деспотовца), а супарнице су им биле девојчице из Мужље.

За суботу је у плану било да учествују 3 сениорске екипе, али су у последњи час учешће отказали пријатељи из РК ''Мокра Гора'' из Зубиног Потока, па је једина сениорска утакмица одиграна између домаћина РК ''Херцеговина'' и гостију из Зрењанина, РК ''Пролетер''. Бољи је био Пролетер, а пехар који је обезбедио РСВ у руке капитена Марка Гаћиновића предао је Иван Мандић, стручни сарадник у РСВ.

За сам крај остала је утакмица ветерана, у којој су се такође састали ветерани РК ''Херцеговина'' и РК ''Пролетер'', а тек након извођења седмераца победу су обезбедили играчи ветеранске екипе Пролетера. Пехар намењен победнику у ветеранској конкуренцији уручио је Недељко Вучковић прослављени тренер, родом из Сечња, а пехар најбољем играчу, Момиру Рнићу, доделио је председник РК ''Херцеговина''.

Домаћини су се побринули да сви присутни уживају у пријатном амбијенту на отвореним теренима ''Партизаново'', а на трибинама су се нашла бројна лица из света рукомета, пријатељи клуба и мештани.