Спектакл у Српској Црњи

Куп Војводине стигао је до финалног дела, ове године Српска Црња је домаћин финалних утакмица, а мечеви се играју у среду 6. децембра.
Ове године место у спектакуларном финалу у женској конкуренцији обезбедили су Срем Santa из Сремске Митровице и ЖРК Панчево из Панчева. До финала Срем је савладао Оџаке у гостима резултатом 24:43 и у полуфиналу екипу ЖРК Халас Јожеф у Ади резултатом 22:25. Екипа Панчева је у четвртфиналу савладала Руму са 24:31, а у полуфиналу је такође у гостима екипу Темерина резултатом 22:25. Утакмица између Срема и Панчева стартује у 16.00 часова.


- У суштини, нама је ово друга година заредом у финалу, имамо мало проблема са повредама, али се надам да ће девојке бити спремне до среде. Познајемо добро противника и очекујем једну тешку и неизвесну утакмицу. Ми смо ту другу годину заредом и жеља нам је да дођемо до трофеја. У првенству смо у самом врху већ другу годину у низу, добро се ради и у сениорском тиму, као и са млађим категоријама, а због девојака и људи који су око клуба било би значајно да победимо у среду – рекао је Душан Дрча, тренер ЖРК „Срем“


- Ми се у клубу сви радујемо сутрашњем финалу у Српској Црњи. У добром расположењу дочекујемо меч, немамо проблема са играчким кадром и сви смо спремни. Противник нам је добро познат, већ смо играли ове сезоне првенствени дуел и поражени смо у Митровици. Покушаћемо да се реванширамо и на тај начин да дођемо до трофеја и тиме да упешно завршимо календарску годину, рекао је Марко Крстић, тренер ЖРК „Панчево“.


У мушком финалу у репризи од прошле године играју Кикинда Гриндекс – Југовић. Кикинђани су до финала имали тежак пут. У осмини финала су добили Црвенку на свом терену резултатом 41:36, у четвртфиналу су били бољи од Херцеговца из Гајдобре (40:31), а у полуфиналу су савладали зрењанински Пролетер, такође на свом терену, а резултат је био 31:24. Са друге стране, Југовић је у осмини финала савладао Лавове у Бачкој Паланци са 31:35, у четвртфиналу је у Инђији савладао истоимену екипу са 28:35, а у полуфиналном дуелу поново у гостима Врбас Петрол са 37:38. Финални меч се игра од 18.30 часова.


- Ишли смо корак по корак и стигли до финала. Ова утакмица ће бити добра прилика да видимо где смо у односу на суперлигашку екипу. Југовић је одличан противник, сигурно да ће и меч бити добар, а ја очекујем да и трећи пут заредом дођемо до овог трофеја – рекао је Владимир Цвијан – тренер МРК „Кикинда“.


- Очекујем веома квалитетан меч, обе екипе имају подједнаке шансе за победу и љубитељи рукомета који дођу на меч свакако ће моћи да уживају у рукометној представи. Кикинда је два пута заредом добила наш тим у финалу, па се надам да је време за реванш, рекао је Ђуро Тојагић – тренер РК „Југовић“.


Очекује се да Спортска сала „Душан Силни“ у Српској Црњи буде попуњена до последњег места, а домаћини позивају све љубитеље рукомета да вече проведу уз рукомет и да уживају у овом спортком догађају.