Дерби јесењег дела сезоне Лавови - Херцеговац

За утакмицу која ће дати одговоре на многа питања о наставку сезоне 2021/2022, спремили смо директан пренос и верујемо да ће хала у Бачкој Паланци бити испуњена као у дане старе славе, када је бачкопаланачки рукомет био на свом врхунцу, како у мушкој, тако и у женској конкуренцији.

Домаћа екипа, Лавови БП, остварила 5 узастопних победа и у доброј је форми, а у својим редовима имају и најбољег стрелца лиге (80 голова), који се опоравио од повреде и поново је спреман за највеће изазове. Добривоје Марковић био је играч утакмице против Јабуке, а подршку ће сигурно имати у Владимиру Чупковићу, као и у доброј одбрани, коју предводи капитен Милан Окука. Младе наде Лавова прикључиће се искуснијим колегама, у борби за бодове који значе прикључак у борби за прво место.

Са друге стране, гостујућа екипа Херцеговца не зна за пораз још од утакмице против Долова, што је низ од 8 утакмица у којима су тријумфовали и уписали 2 бода. Убојити тандем, са највећим бројем голова чине Милан Кнежевић и Фејеш Лео, који је до сада 4 пута проглашаван најбољим играчем утакмице и представља највеће појачање за екипу Херцеговца. Искуство је сигурно на страни Херцеговца, који у својим редовима има Милоша Тицу, Владимира Зејака и Милана Иванчева, као и Александра Јањића и Мирка Козомору, који су већ годинама међу најбољим играчима.

Може се рећи да је ово утакмица у којој нема много тајни, те да ће на терену одлучити тренутна инспирација и боља уиграност, а будући да међу највише искључиваним играчима, статистички гледано, нема играча ових екипа, те због чињенице да ће играч Лавова, Дејан Миљковић, бити одсутан због повреде, може се очекивати једна коректна и такмичарска утакмица.
Да се ради о правом дербију, говори и чињеница да су за овај меч одређене међународне судије, Иван Мошорински и Александар Панџић, који ће омогућити да овај дерби протекне у знаку фер-плеја и на радост свих љубитеља рукомета.
Директан пренос утакмице можете пратити на ЛИНКУ, а сигурно је да обе екипе позивају своје симпатизере и љубитеље рукомета да напуне спортску халу Тиквара и на тај начин пруже подршку рукомету и створе позитивну атмосферу пред финале Купа Војводине, које ће се одржати 22. децембра, такође у Бачкој Паланци.