У кампу Растимо тренира више од 100 малишана

Сигурно најстарији рукометни камп на овим просторима, камп Растимо, ове године 27. пут је окупио више од 100 полазника из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Имајући у виду све околности због епидемије коронавируса и немогућности да стигну деца из свих делова света, Камп се овог јула одвија само у једној смени. Растимо је и поред тешке ситуације успео да окупи 103 полазника узраста од осам до 17 година. Искуство од 25 година је показало да Камп не може да траје мање од 10 дана.
– Наше искуство и струка су то показали. Прва два дана деца се привикавају на колектив, пошто то време користе да уђу у ритам – да у исто време устају и лежу, да им је оброк у исто време. Наш програм је заснован на индивидуалном и групном раду. Последња два дана су заснована на стварању екипе. На препоруку Завода за спорт и медицину спорта, ове године ћемо тестирање, посебно психо–моторичких способности и обучености, урадити и последњег дана, а до сада смо то радили само првог, како би упоредили те податке и видели да ли је циљ и задатак остварен и у којој мери, као и са којим знањем деца одлазе кућама.
Занимљиво је то да је Растимо дошао у ситуацију да из сопствених редова пласира тренерске кадрове.
– Већ полако пристижу тренери који су некада били кампери, а посветили су се тренерском послу. Они уз искусне професоре и тренере стичу рутину и на њима ће се заснивати струка у Кампу Растимо – поносно је истакао Ђорђе Јакшић.
Рукометни камп Растимо посетио је и генерални секретар РСВ, Рајко Продановић, који је кампу Растимо поклонио неколико лопти и реквизита за рад. Тај дан један дан посебно ће остати у сећању полазника кампа Растимо. Камп су посетили бивши репрезентативци, десно крило Рајко Продановић, члан златне кадетске генерације која је била првак света и Европе, али и освајач сребрне медаље са Европског сениорског првенства 2012. године, уз њега средњи бек Божидар Надовеза, који је донео РК Војводина прву шампионску титулу и куп 2005. године и легендарни рукометаш, један од најбољих средњих бекова СФР Југославије, сада и тренер Ђурађ Трбојевић.
Продановић је радио са крилима, док је Надовеза сву пажњу посветио бековима, а све је то координирао Трбојевић, тако да су наши кампери имали шта да науче од ових сјајних играча и тренера.
После сјајно одрађеног тренинга, деца су искористила прилику да се фотографишу са њима, да узму и који аутограм.