Сећања: Пролетер срушио сан Партизана о титули

У зрењанинском Медисону, 12.05.2007. Пролетер се борио за евросцену, док су рукометаши Партизана тражили пут ка титули шампиона. У утакмици са пуно преокрета и драме, Београђани су кући понели само бод са гостовања у Зрењанину, a други бод, који ће их на крају коштати титуле, остао је у Зрењанину.

Пролетер Нафтагас - Партизан 28:28 (11:18)

Утакмица у зрењанинском "Медисону" донела је много узбуђења и резултатских преокрета. Узбуђење је кулминирало у последњем минуту, када је Пролетер стигао до изједначења којим је освојио бод. Ходик је одбранио пенал Радуловићу, уследила су два црвена картона домаћим рукометашима, па су они последњих седам секунди играли са само три играча у пољу.

Ништа у првом полувремену није наговештавало да утакмица може имати тако драматичну завршницу. Партизан је био бољи, увећавао је предност из минута у минут и после пола сата игре водио је са седам голова разлике.

"Нафташи" се нису предавали и са четири узастопна поготка сјајно су отворили наставак утакмице. Пожртвовано су се борили и у узбудљивој завршници стигли до бода који им је обезбедио треће место и широм отворио врата Европе. "Црно-бели" су по завршетку утакмице окружили судије, дошло је гуркања, свађе, било је чарки и међу играчима…

1200 гледалаца, хала Медисон

Судије: Душан Стојковић и Ненад Николић

ПРОЛЕТЕР: Ходик, Алексић, Рнић 8(4), Ступар, Вељковић, Иванчев 4, Кнежевић, Перовић 2, Јоветић 4, Неназић 3, Вујовић 2, Мартиновић 5, Кољевић

ПАРТИЗАН: Стојковић, Ћирковић 3, Станковић 6, Миличевић 4, Митровић 2, Радуловић 9(1), Мирковић 3, Маркићевић 1, Лазовић, Вујадиновић, Радовановић, Радосављевић.

Седмерци: Пролетер 4 (4), Партизан 2 (1); Искључења: Пролетер 12, Партизан 14 минута

Утакмицу можете погледати на ЛИНКУ