Сећања: Спартак Војпут бољи од Металопластике

Спартак Војпут - Металопластика, Суботица: 01.03.2014.г, Хала: Дудова шума, Судије: Марић Машић

Спартак: Папић, Вукославовић, Косовић, Јелић, Чупић, Дистол, Јањић, Павловић, Кнежевић, Ковачевић, Матић, Ђукановић, Јовановић, Тодоровић, Цветковић, Митровић. Тренер: Бранислав Зељковић

Металопластика: Митровић, Миловановић, Холперт, Обрадовић, Бојанић, Палевић, Алексић, Стевановић, Канкараш, Медурић, Арсић, Грујичић, Продановић, Јездимировић, Милосављевић, Драгаш. Тренер: Славко Новаковић

Суботица је десет година чекала најтрофејнију екипу Србије, Металопластику из Шапца. Рукометаши Спартак Војпута су поново успели да савладају реномираног противника. Након што су претходно успели да победе у Шабцу, у првом делу сезоне, рукометаши Спартак Војпута су, ношени великом подршком публике, славили и у Суботици, у драматичној и резултатски неизвесној утакмици. Победу су оверили 15 секунди пре краја голом Ковачевића.

Уводни део утакмице припао је гостима који су преко искусног Жикице Милосављевића одржавали резултатску предност од два гола 1:3 и 3:5. Убрзо је Металопластика стигла и до предности од три гола пошто се домаћи нису сналазили у нападу. Прецизан је био Милосављевић за 3:6, а затим и Грујичић за 6:9. Последњих пет минута првог полувремена Спартак Војпут је заиграо знатно снажније у одбрани, разбранио се и голман Цветковић, који је дао посебну сигурност својим саиграчима. Преко брзих контранапада које је реализовао Јовановић, путари су стигли до изједначења 10:10 у последњем минуту. Ипак, на одмор се отићло са минималном предношћу Металопластике 10:11, након новог гола Грујичића.

Суботичани су одлично започели друго полувреме. Кнежевић је изједначио на 11:11, да би у следећем нападу Јовановић донео прво вођство 12:11. Домаћи рукометаши су голом Јелића успели да се одлепе на два гола предности у 42. минуту, 16:14. Седам минута пре краја Дистол лоб ударцем вара голмана Шапчана за 20:18. У следећем нападу Ковачевић повећава на 21:18, пет минута пре краја сусрета. Металопластика је тада показала своје квалитете, са три гола у низу долазе до изједначења 21:21, минут и по пре краја. Уследила је велика борба на терену. Ковачевић је успео да реализује напад Спартак Војпута и 15 секунди пре краја постигне гол за 22.21. Нису гости успели да организују напад и упуте шут ка голу. Са звуком сирене почело је славље Суботичана којима су нова два бода пуно значила у даљем расплету и борби за плеј оф.

Утакмицу погледајте на ЛИНКУ