Сећања: Србија победила Хрватску

Београд: 27.01.2012. године, Хала: Београдска Арена (20.000 гледалаца), Судије: Лазар - Ревере (Француска), Играч утакмице: Дарко Станић (Србија)

Утакмица која је, слободно се може рећи, била историјска и од огромног значаја за српски рукомет, одиграна је у Београду, 27. јануара 2012. године, пред око 20.000 гледалаца и уз огромну подршку рукометашима Србије, а бољи повод за добро навијање и гласну подршку, од сусрета са одличном репрезентацијом Хрватске, није био могућ.

Велика борба и залагање виђени су на обе стране, у првом полувремену, у уједначеној борби, Хрватска је на крају имала гол предности, који је обећавао беспоштедну борбу до последњег тренутка. Распуцани су били Илић и Вујин код Србије и Копљар код Хрватске, али је превагу на страну Србије свакако донео веома мотивисани Дарко Станић, којег су навијачи већ прозвали ''Министар одбране'' репрезентације Србије.

Прштало је на све стране, публика је носила Србију, било је и тензије, али је на крају Србија славила и заслужено прошла у финале.

Ово је био велики тест за рукометну Србију, током којег се показало да смо спремни да организујемо и највећа првенства и рукометне смотре, а похвале за организацију долазиле су са свих страна, за утакмице организоване у Нишу, Новом Саду, Вршцу и Београду.

Србија: Драган Марјанац, Дарко Станић, Жарко Шешум, Марко Вујин (6), Иван Никчевић (4), Никола Манојловић (1), Алем Тоскић (3), Момир Илић (8), Добривоје Марковић, Рајко Продановић (1), Растко Стојковић, Бојан Бељански, Ненад Вучковић, Далибор Чутура, Иван Станковић (3) и Петар Ненадић. Стручни штаб: Веселин Вуковић, Владица Спасојевић, Владан Јордовић и Владимир Радуловић

Хрватска: Венио Лосерт, Мирко Алиловић, Ивано Балић (2), Домагој Дувњак, Блаженко Лацковић (3), Марко Копљар (7), Игор Вори (4), Јаков Гојун, Златко Хорват (1), Драго Вуковић, Хрвоје Батинић, Дамир Бићанић, Денис Бунтић (1), Иван Чупић (3), Жељко Муса и Иван Нинчевић (1). Стручни штаб: Славко Голужа, Ивица Удовичић, Жељко Бабић и Дамир Кајба.

У овој одличној утакмици можете уживати на ЛИНКУ