ОДРЖАНА ПРОШИРЕНА СЕДНИЦА УО РСВ

Седница Управног одбора Рукометног савеза Војводине одржана је 20.2.2020. године у просторијама Спортског савеза Војводине. 

На почетку седнице, председник УО Борислав Перовић уручио је плакете заслужним члановима Савеза који су били спречени да присуствују Свечаној академији поводом 70 година рада, др Јелени Бировљев и Бошку Пилиповићу. 

Расправљало се о следећим тачкама дневног реда:

1. Разматрање и усвајање записника са 19. редовне седнице УО РСВ,

2. Потврђивање одлука Одбора за хитна питања:

-Одбор за хитна питања 11.12.2019.

-Одбор за хитна питања 6.2.2020.

3. Разматрање и усвајање Извештаја о раду РСВ за 2019. годину,

4. Разматрање и усвајање Плана рада РСВ за 2020. годину,

5. Предлог одлуке о висини и начину исплате трошкова службених лица, органа и радних тела РСВ у 2020. години,

6. Припрема за одржавање редовне Скупштине РСВ,

7. Текућа питања.

Након усвајања записника са 19. редовне седнице, председник УО Борислав Перовић упознао је чланове са одлукама Одбора за хитна питања, након чега су једногласно усвојене.

Генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна детаљно је презентовао Извештај о раду РСВ за 2019. годину, који је једногласно усвојен. У претходној години сви органи Савеза, као и Комисије ревносно су обављали надлежности из свог домена. Заједнички циљ био је популаризација рукомета и његово враћање на место које заслужује. Рад Савеза у претходној години представљен је по следећим тачкама:

- Рад органа Савеза,

- Такмичарске активности,

- Струковне заједнице,

- Репрезентативне активности,

- Турнири и значајни датуми,

- Активности по посебним програмима.

Скупштина РСВ редовно је заседала током прошле године и испуњавала све своје обавезе. У току 2019. године у предвиђеним роковима усвојила је Извештај о раду и финансијском пословању РСВ у 2018. години, као и извештај Надзорног одборао материјално-финансијском пословању и контроли рада тела и органа РСВ, у ком је наведено да је Савез пословао рационално и квалитетно, у складу са могућностима и да није уочена ниједна неправилност. Управни одбор расправљао је о многобројним актуелностима у рукометној организацији, а у фокусу су биле информације о регистрацији Струковних заједница у АПР-у и обележавању јубилеја рада Савеза. Заједница тренера и ове године била је на висини задатка.

Такмичења у свим лигама у оквиру РСВ одржана су по унапред дефинисаном плану, а оно чиме РСВ може да се похвали је Лига млађих категорија. У сезони 2018/2019 години забележен је рекордан број екипа у Лиги млађих категорија, која узевши у обзир тренд континуираног пораста броја екипа, представља најсветлију тачку не само војвођанског, него и српског рукомета. Почело се са 59, а рационализацијом трошкова коју смо увели, великим трудом и радом комисија и клубова на терену, дошло се до рекордног броја пријављених екипа, чак 133. Комисија за мини рукомет РСВ успела је и ове године да мотивише различите клубове и локалне самоуправе да се посвете организацији турнира у мини рукомету и самим тим организује више активности у односу на претходну годину. Одржани су турнири у Башаиду, Новом Милошеву, Војки, Панчеву, Кикинди, Кањижи, Зрењанину, Мокрину, Ади, Новом Саду и Руми. 

Најмасовније такмичење, Куп Војводине одржава се једанаесту годину заредом, а финалне утакмице одигране су у Новом Бечеју. Током летњих месеци, организовани су турнири у рукомету на песку у Новом Саду, Бачкој Паланци, Апатину и Кикинди.

Што се тиче репрезентативних активности, седму годину заредом иницирано је и спроведено окупљање и тестирање девојчица и дечака, који се такмиче у систему ЛМК. Тестирањем је спроведено под стручним надзором др Слађане Грујић, а учествовала је и Милка Никшић.

Током 2019. године РСВ је дао подршку многобројним манифестацијама. Неки од важнијих турнира су, “Слободан Чиле Мишковић у Црвенки, врбашки меморијални турнир "Драго Јововић", апатински турнир “Немања Стамболија”, “Караси и легенде рукомета” у Сечњу и многи други. И прошле године одржани су рукометни кампови „Камп шампиона“ , "Гуливер 2019", “Растимо” и рукометни камп у Оџацима.

Припремом Свечане академије Рукометног савеза Војводине, поводом 70 година рада завршена је 2019. година. Организовано је снимање за потребе филма, који ће остати у наслеђе генерацијама које долазе, да се памте успеси генерација која су златним словима уписале своја имена у историју рукомета. Обезбеђене су плакете као вид признања за сваког појединца, клуб, савез и пријатеље/спонзоре Рукометног савеза Војводине.

Комисија за информисање трудила се да испрати сва дешавања на територији РСВ. Активно присуство на друштвеним мрежама, актуелне најаве и извештаји са рукометних терена широм Војводине резултирале су порастом интересовања популације што се огледа у порасту броја пратилаца на новим средствима информисања (фејсбук, инстаграм и јутјуб).

Детаљан План активности РСВ за 2020. годину по месецима представио је, такође, генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна. 

Предлог одлуке о висини и начину исплате трошкова службених лица, органа и радних тела РСВ у 2020. години једногласно је усвојен. Чланови УО постигли су договор о припремама за одржавање Скупштине 

Радни део седнице завршен је текућим питањима.

Више фотографија погледајте овде.