Пролетер освојио Куп Војводине

У атмосфери какву рукометни Куп Војводине још увек није забележио, пред крцатим трибинама СРЦ Јединство у Новом Бечеју, састале су се екипе Јединства из Новог Бечеја и Пролетера из Зрењанина.

Домаћин, ношен подршком публике, боље отвара меч и тренутно изненађује госте који су дошли са улогом фаворита. Оправдавајући свој реноме, играчи Пролетера подижу ниво игре и долазе до преокрета и предности од 3 гола разлике у 20. минуту, али се до краја полувремена екипе смењују у вођству, да би се на одмор отишло у егалу 14:14.

Друго полувреме доноси још више узбуђења, играо се брз и атрактиван рукомет, Новобечејци су водили једним до два гола разлике од 41. до 57. минута, када Пролетер успева да успостави равнотежу и уведе утакмицу неизвесну завршницу. У последњих 10 минута утакмице, одговорност за завршавање напада Пролетера преузима Момир Рнић, који је то успешно чинио чак 9 пута (4 из седмерца), те му је припала и награда за најбољег стрелца финалне утакмице, а у одбрани се са 3-4 важне одбране истакао и Кнежевић Милош, голман Пролетера.

Домаћине је предводио одлични Страхиња Ристић, који је делио асистенције и погађао 7 пута, а подршку је имао у најбољем голману финалне утакмице, Душану Радановићу, који је одбранио неке зицере и држао екипу у игри.

У последњи минут утакмице ушло се са резултатом 25:25, Пролетер је имао напад за вођство, али је лопта после шута завршила преко гола, а тренер Јединства, Михајло Петковић, затражио је тајм-аут на 12 секунди до краја. Храбра одлука да се утакмица реши голом из атрактивног ''цепелина'', са играчем више у пољу, без голмана на голу, овог пута није донела жељени резултат, Пролетер се одбранио, лопта је дошла до Ненада Тодорова, који је муњевито реаговао, бацио лопту у празан гол и донео тријумф екипи Пролетера.

Честитамо финалисти, екипи Јединства, која је пружила заиста квалитетну игру, борбу и залагање, али је овог пута недостајало и мало спортске среће.

Освајачима Купа Војводине, РК Пролетер, честитамо и желимо пуно успеха у такмичењу Купа Србије.