СТАРА СТВАР У НОВОМ БЕЧЕЈУ – ДРУГО ФИНАЛЕ КУПА ВОЈВОДИНЕ

Датум: 14/12/2019      Категорија: Сениорска такмичења

Домаћинство овогодишњег финала Купа Војводине додељено је РК Јединство и општини Нови Бечеј. Тим поводом у петак, 13. децембра одржана је конференција за медије пред финалне утакмице које ће се одиграти у уторак, 17. децембра.

Директор Купа Војводине Владимир Кнежић поздравио је све присутне и отворио конференцију. “Велику захвалност за организацију финала дугујемо председнику РК Јединство Матији Ковачу и председнику општине Саши Максимовићу. који су препознали потенцијал овакве манифестације на територији општине Бечеј. Надамо се да ће ово бити изузетно добра промоција рукомета и очекујемо велики број љубитеља овог спорта”- рекао је Кнежић.

Председник општине Саша Максимовић пожелео је добродошлицу учесницима у рукометну средину, Нови Бечеј. “Ово је друго финале Купа које организујемо, а надамо се да ће нас лепе успомене које понесете одавде кандидовати за следећу организацију” – истакао је Максимовић и додао да ће учесници играти у реконструисаној Хали спортова, која важи за једну од најбоље одржаваних у Војводини.

У име Рукометног савеза Војводине све присутне поздравио је генерални секретар Слободан Вишекруна и захвалио се председнику општине и председнику РК Јединство. “Финалистима честитам улазак у завршницу. Надам се да ће ово финале бити боље од претходних, јер се сваки пут трудимо да га подигнемо на виши ниво”- рекао је Вишекруна и нагласио да се ово финале одржава у склопу обележавања 70 година рада Рукометног савеза Војводине.

Тренери и капитени финалиста у обе конкуренције изнели су своја мишљења о ономе што их чека у уторак после подне.

Капитен ЖРК Врбас Јована Васиљковић навела је да њена екипа очекује добру утакмицу. “Иако смо ослабљене потрудићемо се да одиграмо квалитетно, а победиће онај ко заслужи” – рекла је Васиљковићева.

Речи хвале за противника имао је шеф стручног штаба ЖРК Врбас Милутин Лучић. “Драго ми је што ћемо играти баш против екипе Железничара јер смо увек играли добре и занимљиве утакмице. Што се моје екипе тиче, сматрам да имамо јако добар тим и да ће публика уживати у добрим потезима и неизвесној утакмици” – истакао је Лучић.

Капитен тима из Инђије Сузана Миличић сложила се са тренером Врбашанки да су утакмице које ова два тима играју увек занимљиве. “Волела бих да ову полусезону завршимо на најбоље могући начин, освајањем Купа Војводине. Иза наса је доста рада и труда, који ће се, надам се, исплатити у уторак” – биле су речи Миличићеве.

Тренер ЖРК Железничар из Инђије Влада Шимичић сматра да су у финалу заслужено две најбоље екипе. “Благу улогу фаворите бих препустио екипи Врбаса јер су ове године освојили Супер Б лигу, добили су нас у првенству. Ово ће сигурно бити утакмица достојна финала, а ми ћемо пружити свој максимум” – рекао је Шимичић.

У табору домаћина улогу фаворите препуштају Зрењанинцима.

“Ово нам је друго учешће, надамо се бољем успеху у односу на прошли пут. Мислим да је Пролетер благи фаворит , али момци и ја ћемо дати све од себе да пружимо максимум” – навео је капитен Бечејаца Ђорђе Вујацков.

Шеф струке РК Јединство, тренер Михајло Петковић каже да ће његов тим своју шансу тражити у великој борбености и залагању на терену. “Даћемо све од себе да направимо бољи резултат, играмо пред нашом публиком, а победа би била круна ове полусезоне” – изјавио је Петковић.

Капитен Пролетера из Зрењанина, Душан Мирић позвао је публику да дође у што већем броју. “Противник је веома искусан, дуги низ година играју заједно. То што играју пред својом публиком ће сигурно бити велики мотив” – рекао је Мирић.

Из стручног штаба Зрењанинаца, Горјан Спахић истакао је да имају максималан респект према домаћину. “Искрено надам да ћемо из те утакмице изаћи као победници и успешно завршити полусезону” – овим речима Спахић је затворио конференцију. 

Да подсетимо, женско финале почиње у 17:45х, док је мушко на програму од 20:00х.