Недеља у знаку мини рукомета у Панчеву

Датум: 18/11/2019      Категорија: Мини рукомет

У недељу, 17.11.2019. у панчевачкој Хали спортова одржан је турнир у мини рукомету. Рукометни савез града Панчева и окружни рукометни савез „Јужни Банат“ били су организатори турнира који је одржан под називом „70 година рукомета у Јужном Банату“. Ова акција је организована као део јубилеја „70 година Рукометног савеза Војводине“.

Око 200 девојчица и дечака узраста до 10 година, са својим тренерима учествовало је на турниру. Учешће су узели клубови са територије Рукометног савеза града Панчева, уз госте из Дебељаче, Црепаје, Уздина и Владимировца. Посебно радује чињеница да су екипе водили млади тренери уз стручну помоћ старијих.

Деца из Панчева, Јабуке и Долова као и из Дебељаче, Црепаје, Уздина и Владимировца играла су се рукомета на задовољство окупљених гостију и родитеља.

Гости турнира биле су рукометне легенде града Панчева, ветерани и ветеранке „Динамо“ спортски радници и рукометни пријатељи који су у протеклим годинама дали велики допринос развоју рукомета у јужном Банату. Посебна је част што су дружење увеличали Богосав Перић и Ненад Кецман, велика тренерска имена нашег града. Обрадовало нас је присуство др Дејана Ђурђева, који се годинама иза нас бринуо о здрављу панчевачких рукометаша. Да све буде под контролом и у складу са највишим стандардима рукомета побринуо се Милан Петронијевић, који у Рукометном савезу Србије води бригу о мини рукомету.

Да ли је све у најбољем реду и да ли је све одрађено по плану и програму проверавао је, увек присутан на оваквим дешавањима, градоначелник града Панчева, Саша Павлов.

Рукометни Савез Војводине је као и сваки пут дао подршку овој акцији, а генерални секретар РСВ, Слободан Вишекруна донео је на поклон лопте за учеснике турнира, који нису са територије града Панчева. Управо Вишекруна је отворио турнир и подсетио присутне шта је рукометно Панчево значило и значи на рукометној мапи Србије.

На турниру је Рукометни савез града Панчева поделио  50 лопти екипама из Панчева, Јабуке и Долова. На крају турнира су деци подељене медаље, а екипама учесницама пехари. Уз неизбежно сликање и пољупце, око 15:00 завршено је дружење малих рукометаша.

Специјалан поклон је био поклон РСВ – трофеј за најмлађег учесника турнира у конкуренцији дечака и девојчица.

Организатори турнира, Рукометни савез града Панчева и ОРС „Јужни Банат“ се захваљују свима који су помогли ову организацију, а посебно Спортском Савезу града Панчева и његовом генералном секретару Дејану Перићу, који су омогућили да се користи панчевачка халу спортова и дуже него што је било замишљено. Захваност иде и РК „Динамо“ чији су представници учествовали у комплетној организацији турнира и наравно члановима управног одбора оба савеза који су дали подршку и сами учествовали у овој акцији.

И на крају похвале и захвалност младим судијама Заједнице судија Панчево, који су на овом турниру по први пут судили „стварне“ утакмице.