РК ВОЈВОДИНА ИСПИСАО НОВЕ СТРАНИЦЕ ИСТОРИЈЕ

Датум: 23/06/2017      Категорија: Лига млађих категорија

Успех настаје када се сретну спремност и прилика. Тај сусрет се догодио клубу са Слане баре, и то у најмасовнијем такмичењу Рукометног савеза Војводине, Лиги млађих категорија. Први пут у историји овог такмичења одиграло се око 1300 утакмица, а један клуб постао је шампион Војводине у све три категорије. Квалитетан и посвећен рад, као и на време дефинисан план, уродили су плодом.

Дечаци рођени 2000. године, предвођени Борисом Ројевићем сјајним играма током целе сезоне, освојили су Супер лигу. Овај успех је био одлична увертира за државно првенство и прву, историјску, титулу првака Србије у овој конкуренцији. Сезона за памћење.

Координатор млађих селекција и тренер најстарије генерације М16 Борис Ројевић сматра да иза овог успеха стоји квалитетан рад на тренинзима и добра организација, као и подршка и улагање РК Војводина.

- Изузетно ми је драго што смо успели да реализујемо план који је постављен пре две године. Направили смо историјски успех и освојили све три титуле првака Војводине. Веома сам поносан на кадете који су постали и прваци Србије и успели оно што нико није у досадашњој историји клуба. Треба истаћи и то да је селекција М14 Александра Тунгуза освојила друго место у држави – рекао је Ројевић и додао да је могућност учешћа на најбољим међународним турнирима, подстрек и огромно искуство, како за тренере, тако и за децу, а то се најбоље осликава у постигнутим успесима на домаћој сцени.

Када је у питању ЛМК, Ројевић има само речи хвале. – Лига млађих категорија РСВ је сигурно најбоље такмичење у Србији са организацијом на највишем нивоу.

Током целе сезоне ЛМК, није им било равних. Пионири рођени 2002, и млађи пионири (2004. годиште), предвођени Александром Тунгузом, до шампионске титуле Војводине, дошли су без иједног пораза. Када се овим успесима додају 2. (М14) и 4. место (М12) на државним првенствима, РК Војводина не мора да брине за будућност.

Тренер селекција М14 и М12 Александар Тунгуз истакао је да су сви успеси показатељи рада и посвећености, како тренера, тако и деце, која су вредно радила и маштала о подвизима. 

– Сада када су се сви утисци слегли, могу да кажем да сам веома задовољан целокупним учинком. Заједно смо успели да направимо рукометну породицу у којој је свако сваком велика подршка. Од најмлађе до најстарије селекције, сви су ту једни за друге, увек спремни да дају ветар у леђа – изјавио је Тунгуз и осврнуо се на рад на тренинзима. 

- Што се тиче рада на тренинзима, презадовољни смо условима. Деца тренирају у хали која пружа врхунске услове, а ми као тренери се трудимо да пређемо све области и елементе овог спорта, уз доста индивидуалног рада. Велику захвалност за све, дугујемо људима из клуба који нас увек подржавају, а похваљујемо ЛМК због могућности играња великог броја квалитетних утакмица.

Сјајан однос и сарадња два тренера, здрава атмосфера, право и искрено другарство на терену и ван њега употпуњују ову рукометну причу.

РК Војводина – пример који треба следити.