Завршен 7. меморијални турнир ''Драго Јововић''

Рукометни клуб Спартак из Суботице освојио је 7. меморијални тунир "Драго Јововић", који је одржан у Врбасу, пошто су у финалу савладали домаћина Врбас Петрол. На дводневном турниру, који је одржан 26. и 27. јануара учествовали су домаћин Врбас Петрол, Југовић, Нови Београд и Спартак.

Суботичани су, најпре, у полуфиналу савладали екипу Југовића са 26:21 (11:10), док су Врбашани били успешнији у неизвесној утакмици против Новобеограђана.

Спартак је у борби за победнички пехар у финалу савладао домаћина Врбас петрол са 31:30. Финална утакмица је била изузетно квалитетна. Суботичани су приказали нешто слабију игру у односу на полуфинале, али су ипак успели да савладају домаћина. Меч је почео одлично за Спартак, головима Илије Петровића и младог Николе Стефановића, Спартак је повео са 6:1 у 11. минуту. Домаћини су, предвођени искусним Урошем Елезовићем, полако смањивали разлику. Седам минута касније пришли су на само гол заостатка 8:9. Леовац и Стефановић доносе предност од три гола, 11:8. Головима Класана, Врбас долази до поравнања резултата, 13:13, на минут до краја првог дела, Леовац постиже гол за суботичане а Војичић поравнава, 14:14.

Почетком другог полувремена Врбас је стигао до првог водства, међутим Спартак је убрзо одговорио и у 42. минуту поново имао три гола предности 21:18. Шест минута касније Врбас је поново изједначио, 24:24, а убрзо стигао и до минималног водства, 26:25. Тргли су се суботичани и врло брзо преокренули резултат у своју корист. У последњем минуту повели су са 31:29 да би са звуком сирене домаћин успео да ублажи пораз.

У утакмици за треће место, Југовић је победио Нови Београд, резултат је био 35:25 (17:13). Током целог меча било је јасно да ће Каћани однети победу и понети пехар за 3. место. Доста искуснија екипа од Новобеограђана сигурно је ушла у меч и показала разлику, која је била очекивана с обзиром на степен такмичења.

По завршетку финала проглашени су и најбољи појединци. Најбољи играч турнира је Урош Елезовић из екипе Врбаса, најбољи голман је такође из домаће екипе, Јуракић Марко. Најбољи стрелац турнира је Петровић Илија из екипе Спартак Војпут са 13 постигнутих голова у две утакмице.