ОДРЖАНА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ФИНАЛА КУПА

Датум: 15/12/2018      Категорија: Сениорска такмичења

Домаћинство овогодишњег финала Купа Војводине додељено је Јаши Томић и Општини Сечањ. Тим поводом у великој сали Општине Сечањ у петак, 14. децембра одржана је конференција за медије пред финалне утакмице које ће се одиграти у уторак, 18. децембра.

Директор Купа Војводине Владимир Кнежић поздравио је све присутне и отворио конференцију. „Ово је десети пут да се финалне утакмице играју у овом формату. Након иницијативе клубова Раднички из Јаше Томић и Херцеговине из Сечња, председник Општине Сечањ, господин Рађеновић је тај предлог прихватио и заиста уложио велики напор да заједно са својим сарадницима обезбеди све услове за одигравање тих утакмица” - рекао је Кнежић.

“Општина Сечањ је увек знала да је рукомет у срцу свих становника ове општине. Сечањ и Јаша Томић изнедрили су много славних рукометних имена и то је традиција коју треба да чувамо. Ово је историјски моменат за Сечањ и сигурно је да ћемо бити добри домаћини” - рекао је председник Општине Сечањ Предраг Рађеновић и пожелео успех свим учесницима финала.

Потпредседник УО РСВ и најтрофејнији српски рукометаш Момир Рнић рекао је да је сигуран да ће се сви учесници осећати пријатно у овом рукометном месту. “Ово је највећи спортски догађај у историји општине Сечањ, када су у питању спортска такмичења. Надам се да ћемо присуствовати добрим утакмицама, сјајној атмосфери и пуним трибинама” – истакао је Рнић.

Тренери и капитени финалиста у обе конкуренције изнели су своја мишљења о ономе што их чека у уторак после подне. “Противник нам је добро познат, неколико пута до сада смо имали прилику да играмо. Увек су то биле добре и динамичне утакмице, тако да то очекујем и овог пута. Сигурна сам да екипа Војводине, као и ми има велику жељу за доказивањем и победом” – биле су речи играчице ЖРК Железничар из Инђије Слађане Жигић. Тренер ЖРК Железничар из Инђије Влада Шимичић сматра да се његов тим заслужено нашао у финалу. “Улазимо у утакмицу веома мотивисани, после дужег времена смо опет у финалу овог такмичења. Играмо против екипе која је у врху Супер А лиге, тако да се надамо доброј партији” – истакао је Шимичић. У табору Новосађана истичу да за њих ово баш и није најповољнији моменат за играње финала, али ће дати свој максимум. “Тим против кога играмо иза себе има период темељног рада. Ми смо завршили први део сезоне, тренутно смо усред припрема, али свакако смо мотивисани и очекујемо повољан исход утакмице” – изјавила је играчица ЖРК Војводине Невена Радојчић. “Пред нама је рукометни спектакл, и мушке и женске екипе долазе из правих рукометних средина, несумњиво је да ће публика имати много тога да види. Екипа Железничара има добре партије иза себе. Ми имамо мали пех, ушли смо у припремни период и сигурно нећемо бити у врхунској форми, али желимо да се прикажемо у што бољем светлу”– рекао је тренер ЖРК Војводине Ђуро Тојагић.

Голман РК Лавови БП Никола Ћировић истакао је да је његова екипа веома мотивисана. “Очекујемо велику борбу и долазимо да победимо” – изјавио је Ћировић. Из стручног штаба РК Лавови БП, тренер Слободан Пермосер позвао је публику да дође у што већем броју. “Што се тиче саме утакмице, ово финале нам веома значи, наша екипа је ушла у добру серију, побеђује и надамо се повољном исходу” – јасан је Пермосер. „Ово је први пут ове године да играмо против екипе Лавова, чули смо да су добра екипа, али сигурно је да смо мотивисани и да ћемо покушати да их победимо” – рекао је рукометаш Спартак Војпута Илија Петровић. Шеф струке Суботичана Славиша Лаковић истакао је да је без обзира на тешку ситуацију на почетку сезоне, његова екипа је показала свој карактер и дала пуну подршку игрању овог Купа. “Долазимо са великим мотивом и жељом да победимо у овом финалу, па нека трофеј освоји бољи” – рекао је Лаковић.

Након конференције, сви учесници конференције су били у обиласку хале, која је реновирана и спремна да дочека све екипе и публику.

Да подсетимо, женско финале почиње у 16:00 часова, док је мушко на програму од 18:00 часова.

Уколико желите да погледате целу конференцију, то можете урадити на youtube страници РСВ: https://www.youtube.com/watch?v=SH0lOeasV_4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1p34Ru1QRXyjYryP9wcW3NUpefOhkEEe5zd4poFZ8byRpNtADRIPjJ2Rc