ГАЈДОБРА ПОНОВО НА РУКОМЕТНОЈ МАПИ СРБИЈЕ

Датум: 09/10/2018      Категорија: Сениорска такмичења

Како изгледа када се рукомет врати на велика врата? Као да никад није ни одлазио.

Управо то се десило у Гајдобри после 20 година, а отварањем нове спортске хале, стекли су се сви услови за то. У месту које је изнедрило чак 37 успешних репрезентативаца, коначно је дошло време за неке нове клинце, а нова рукометна ера почела је 7. октобра 2018. године. Рукомет се вратио у Гајдобру.

Поново основани РК Херцеговац одиграо је прву утакмицу у Трећој лиги Север против Титела и то на домаћем терену. Пред око 1000 љубитеља рукомета, у празничној атмосфери, домаћа екипа је савладала госте из Титела убедљивим резултатом 31:17. Играчи Херцеговца су истрчали на терен у мајицама на којима се нашао лик Анђелка Кашиковића Калета, истакнутог професора и тренера, који је заштитни знак Гајдобре када је спорт у питању.

Приликом отварања хале, Рукометни савез Војводине је пред пуним трибинама обећао да ће учинити све да се клуб поново оснује, а својим личним неуспехом сматраће неоснивање клуба. Неколико дана после тога, генерални секретар Рукометног савеза Војводине Слободан Вишекруна и бивши председник РСС Велимир Марјановић су почели преговоре о оснивању клуба са Ристом Дангубићем и Спасом Комадом. Велики заљубљеници у спорт, Дангубић и Комад показали су велику иницијативу и дали велики допринос оснивању клуба. За председника РК Херцеговац изабран је први репрезентативац из овог места, Спасоје Јањић, а место шефа стручног штаба заузео је селектор пионирске репрезентације Србије Александар Савић, доказани стручњак за млађе категорије. Свој допринос поновном оснивању клуба дао је и бивши репрезентативац Рајко Продановић.

Простора за напредак и те како има, али први и најважнији корак је направљен. Из Рукометног савеза Војводине су стигли опрема и реквизити, како за клуб, тако и за халу са великом жељом да се на рукометним теренима поново појаве нови репрезентативци. У оквиру РК Херцеговац покренута је и бесплатна школа рукомета, тако да сви заинтересовани дечаци и девојчице, узраста од првог до осмог разреда, могу да уживају у овом спорту понедељком, средом и петком од 19х. Рукометни савез Војводине ће, следећи овај пример, тежити да формира клубове и у другим срединама у којима је рукомет био први спорт, а данас је из неких разлога заборављен.