ПРЕДСТАВНИЦИ РСВ У СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ

Датум: 11/05/2018      Категорија: Органи РСВ

Данас је у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину одржан састанак представника Рукометног савеза Војводине и покрајинског секретаријата за спорт и омладину, господина Владимира Батеза. Делегацију РСВ представљали су проф. др Јелена Бировљев, Велимир Марјановић, Витомир Вучковић, Милан Ђукић и Слободан Вишекруна, а теме разговора биле су обележавање јубилеја 100. годишњице Присаједињења Војводине Србији и стварање монографије Рукометног савеза Војводине, поводом 70 година рада и постојања.

РСВ је први савез који је предложио да се организацијом спортске манифестације обележи годишњица Присаједињења, па стога верујемо да ће Покрајински секретаријат пружити пуну подршку овој идеји.

Господин Батез похвалио је иницијативу за израду монографије, јер је потребно забележити све велике успехе у прошлости, рекавши да РСВ треба да конкурише за средства путем посебних програма. Прикупљање архивске грађе и материјала за монографију је започето, а у плану је да монографија буде спремна за следећу годину, када је 70. годишњица.

Овом приликом, генерални секретар РСВ, Слободан Вишекруна, је уручио господину Батезу специјалну плакету за допринос развоју и афирмацији рукомета, као и за одличну сарадњу између Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Рукометног савеза Војводине.