ОДРЖАН РЕГИОНАЛНИ СЕМИНАР ТРЕНЕРА

Датум: 29/01/2018      Категорија: Тренери

У недељу је у Врбасу, у Центру за физичку културу ''Драго Јововић'', одржан први регионални семинар тренера ''Врбас 2018'', на којем су теме, према раније утврђеном распореду биле:

10.00 Обука основних елемената технике рукометаша (хватање, додавање, вођење…) на преласку са мини рукомета на рукомет Лајић Милорад - рукометни тренер

11.00 Физичка припрема младих рукометаша проф. др Бојан Међедовић

13.00 Уводно - припремни део тренинга Владан Јордовић - рукометни тренер

14.15 Методика обукe ’’брзог центра’’ Владан Јордовић - рукометни тренер

На семинару је било присутно 96 тренера, међу којима су представљени новоучлањени тренери, а чланске карте су добили: Лана Жига, Јасмина Гутеша, Вера Филиповић, Јасна Ђукић, Светлана Швоња, Гордон Граховац, Мирко Милошевић, Теодор Мајкић, Ото Урбан, Горан Чабрило, Станимир Комарек, Адам Ивковић и Страхиња Марковић.

Одређени број тренера је био спречен да присуствује, због болести и обавеза око ЛМКВ, али присутност је била на завидном нивоу, спрам очекивања. Свим тренерима уручене су књижице Правила игре, које је ЗТ РСВ обезбедила у сарадњи са ЗСиК РСВ, односно ЗСиК РСС.

У плану је активирање и ажурно освежавање Фејсбук странице Заједнице тренера, што ће допринети лакшем информисању чланства о активностима. Снимци са регионалних семинара биће објављени, а такође је започета идеја о снимању утакмица Лиге млађих категорија, снимањем турнира у Ж16 у Руми. Све утакмице биће објављене на званичном YouTube каналу Рукометног савеза Војводине.