Традиција настављена у Фекетићу

Датум: 14/11/2017      Категорија: Лига млађих категорија

Петогодишња традиција окупљања и тестирања најперспективнијих рукометаша и рукометашица, које учествују у ЛМК РСВ, настављена је у недељу 12. новембра у Фекетићу. На једном месту нашло се 56 најбољих играчица, које су рођене 2003. године.

Концепт окупљања представљен је на састанаку тренера и помоћника тренера са директором ЛМК Владимиром Кнежићем и председником ЗТ РСВ Јовом Павловим, након чега се приступило мерењу и тестирању. Др Слађана Грујић и тренер Милутин Лучић поставили су полигоне и мерне инструменте, након чега су тренери, уз њихову помоћ, мерили одређене карактеристике и способности сваке играчице. У односу на претходна окупљања, новина је то што ће, почевши са овим, свако окупљање и тестирање бити снимано, како би тренери имали комплетан увид у карактеристике сваког играча. 

Када се завршило тестирање, девојчице су, подељене у четири селекције, одмериле снаге. С обзиром на то да је фокус био увид у квалитет играча и упоређивање добијених параметара са мерењем које је обављено пре две године, резултати утакмица су потиснути у други план. Сваки тим дао је свој максимум, показао да су фер и коректно понашање и дружење увек на листи приоритета.Остале фотографије погледајте на: https://www.facebook.com/pg/RSVojvodine/photos/?tab=album&album_id=10155869150149806