Спектакл у Кикинди отварају жене

Женско финале Купа Војводине биће један прави мали спектакл. До финала су стигли члан Аркус лиге, Младост из Нове Пазове, и члан Супер Б лиге, Срем из Сремске Митровице. Пазовчанке су у четвртфиналу савладале Панчево на гостовању резултатом 23:31, а у полуфиналу су биле боље од женског рукометног клуба Халас Јожеф у Ади, резултатом 24:32. Младост је благи фаворит и у финалу с обзиром на то да се такмичи у рангу више од Срема. Сремице су у четвртфиналу биле слободне, а у полуфиналу су савладале Кикинду, резултатом 30:25.

- Сјајан начин да се заврши ова година јесте освајање Купа Војводине. Биће ово један прави сремачки дерби и сигуран сам да ће утакмица бити занимљива. Улога фаворита је свакако на страни Младости, они годинама играју Аркус лигу, али и поред тога мислим да ће нијансе одлучивати. Девојке су биле сјајне током јесењег дела првенства, а једва чекају и да почне утакмица финала Купа Војводине и да евентуалном победом испишу странице историје митровачког спорта. Позвао бих љубитеље спорта да дођу у Кикинду и да у среду уживају у рукомету – каже Душан Дрча, тренер ЖРК „Срем“.

- У сваку утакмицу улазимо да победимо, тако ће бити и у среду, када играмо Финале Купа Војводине. Моја екипа је после серије лоших резултата победила на гостовању у Панчеву протеклог викенда и вратила потребно самопоуздање. Екипу Срема нећемо ни једног тренутка потценити, шта више, правимо анализу противника као пред сваку утакмицу Аркус лиге. Надамо се победи и да у најбољем могућем сценарију завршимо 2022. годину –рекао је Славко Крњајац, тренер екипе из Нове Пазове.
Сусрет између Младости и Срема стартује од 17 часова, а као и утакмица мушког финала игра се у Хали Језеро у Кикинди.