Тестирање селекција успешно реализовано

Трећи дан окупљања и тестирања перспективних рукометашица и рукометаша на програму су тренинзи девојчица чиме ће бити завршен ово продужено окупљање, које је први пут обухватало и ноћење. Утисци су одлични, најпре су дечаци имали тестирање и тренинге, а другог дана су се прикључиле и девојчице, које су такође прошле кроз тестирање, а данас су у тренингу.
Тестирање је обављено од стране Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, чији су стручњаци спремили одговарајућу батерију тестова, која ће показати реално стање и потенцијал свих спортиста који су тестирани. Нема сумње да ће перспективним дечацима и девојчицама ово бити једно од првих тестирања, али и путоказ за њихове тренере, како би даљи развој ишао у жељеном смеру, а слика о моторичким и функционалним способностима јасна.
Смештајни капацитети Багремаре пружили су лепо место за одмор и дружење деци и тренерима, а љубазно особље нашло се на услузи за сва потенцијална питања и захтеве.
Верујемо да ће ова окупљања, можда и са више проведених дана, бити пракса у годинама које долазе, те да ће деца тренирати вредно и спремати се за то да се нађу међу најбољима.