Херцеговина дочекује Потисје Плетекс

Ове суботе, са почетком у 12 часова, рукометаши Херцеговине из Сечња дочекаће госте из екипе Потисје Плетекс, у дербију 8. кола ПРЛ Војводина. Домаћини су у претходне две утакмице на свом терену поражени и у овој утакмици ће сигурно тражити бодове за бег из опасне зове, док су гости осокољени добрим играма од почетка сезоне у потрази за прикључком са екипама из врха табеле.

Веселин Вучковић, капитен РК Херцеговина
- Очекујемо да одиграмо добар меч, да се покажемо у бољем светлу и да коначно заиграмо на нивоу који се од нас очекује. Екипа из Аде је добра и неће бити лако да стигнемо до тријумфа, али ћемо дати све од себе да славимо. Надамо се да ће доћи што више наших навијача и да ће нам помоћи да дођемо до победе. Здравствени билтен је бољи него пред претходне мечеве, али и даље имамо доста проблема. Од почетка сезоне нас је потерао малер, прво су се у току припрема повредили Мељанац и Шару, потом је Зубац завршио у изолацији, Шешлија је повредио леђа и од првог кола нисмо ни на једном мечу успели да будемо у комплетном саставу. Пред овај меч, као и пред претходне нећемо знати до почетка меча ко ће моћи да игра, не због повреда већ због овог злог вируса који хара. Но, нећемо да се жалимо, сви имају неке своје проблеме, на нама је да сваки играч пружи свој максимум. Од противника очекујем снажан отпор, као и увек до сад, верујем да ће бити сјајан меч.

Дарко Ивковић, тренер РК Херцеговина
- Након две уводне победе ушли смо у серију лоших игара и серију пораза. Лига је по квалитету доста изједначена и свака утакмица је дерби. Ситни детаљи носе превагу у самом финишу меча. Надамо се доброј игри и освајању важних бодова. Ми имамо неколицину играча из Пролетера и ОРК Зрењанина, који код нас наступају на двојну регистрацију. Због тога смо били приморани на овакав корак. Без обзира на несвакидашњи термин меча, надам се да ће публика бити уз нас и пружити нам преко потребну подршку. Од почетка првенства нисмо наступили у пуном саставу, као што је навео и капитен, па и сад на листи повређених имамо неколико играча. Немогуће је уклопити и остале обавезе играча и термине тренинга и утакмица, што нам ствара велике проблеме. Екипа коју са клупе предводи господин Мракић је спој искусних играча и младости. Веома добро играју од почетка првенства, што и резултати говоре. Очекујем тежак и неизвестан меч, али се надам победи и преко потребним бодовима.

Драган Мракић, тренер РК Потисје Плетекс
- Досадашње партије углавном су испуњавале наша очекивања, те нам то даје охрабрење да ћемо, уз довољно труда и мотивације, у наставку остварити добре резултате. Термин јесте несвакидашњи, у подне, али морамо се прилагодити на све услове, ако желимо добар резултат. Не знам колико ће термин утицати на попуњеност хале, али је у сваком случају лепше играти кад је спортска дворана попуњена. Здравствени билтен је добар и надам се да нећемо имати проблема такве врсте. Екипа Херцеговине је увек неугодан противник, како на страни, тако и код куће. У посљедње време имају слабије резултате, али очекујем једну чврсту утакмицу.
Ову утакмицу можете пратити уживо на YouTube каналу Рукометног савеза Војводине, на ЛИНКУ