Рума брани прво место у Темерину

Претходног викенда није се играло у Првој лиги Војводина у конкуренцији жена, те стога овог викенда настављамо са преносима и најављујемо својеврсни дерби у борби за сам врх табеле. Темерин дочекује Руму, у дуелу екипа са максималним учинком, уз констатацију да Темерин има неодиграну утакмицу против Младости из Српске Црње. За утиске пред меч питали смо актере обе екипе.


Тренер РК РУма, Драган Видовић, изјавио је:
Искористили смо овај период паузе да се што боље припремимо за предстојећу утакмицу у Темерину. Ми смо екипа која воли публику, тако да повратак људи на трибине нама много значи. Што се тиче екипе Темерина, Ана Петровић се показала као најопаснија у нападу, али ту су и појачања, на голу Јанковић, и Цвелф у одбрани. Жеља нам је иста као и прошле године, а то је пласман у виши ранг, а у многоме ће играти улогу здравље у екипама, оно са чим ми прошле године нисмо имали среће. Екипа која буде имала најмање здравствених проблема, имаће највеће шансе.
Играчица РК Рума, Мила Аврамовић, рекла је:
Верујем да су обе екипе добро искористиле ову паузу, да се што боље припреме за предстојећи дерби. Свакако да Темерин има предност, јер игра пред домаћом публиком, али верујем у свој тим и квалитет који поседујемо. Темерин је млада екипа, жељна доказивања. Свака  играчица жели да да свој максимум, али судећи по досадашњим утакмицама, највећа опасност им је леви бек, Ана Петровић. Наше амбиције су као и увек високе. Верујем да ове године остварујемо наш циљ, а то је пласман у Супер Б лигу. Девојке и ја вредно тренирамо, залажемо се и дајемо свој максимум на свакој утакмици, па мислим да су наша очекивања сасвим реална.

Са друге стране, тренер Рисовић рекао је:
Нама је пауза више пријала за одмор, јер смо имали мале кадровске проблеме, али сигурно имамо и довољно времена да се припремимо за утакмицу. Рано је за питања о јесењем шампиону, не бих да потцењујем остале екипе. Шансе су по мени подједнаке, свака екипа има своје предности и мане. Желимо да из утакмице у утакмицу имамо све више гледалаца и да нам буду од велике помоћи. Сматрам да је Рума екипа која има подједнако добре играчице на свим позицијама. Наше амбиције су од почетка сезоне највеће. Девојке сазревају и полако прерастају овај ранг такмичења. Време је за нешто веће, да ли ове или следеће сезоне, видећемо. Сигурно је да ћемо дати свој максимум.


Играчица, Ана Петровић, истакла је следеће:
Овај викенд паузе и одмор су нам добро дошли, како за опоравак, тако и за уигравање и исправљање грешака које смо имали у претходне две утакмице. Што се тиче следеће утакмице, мислим да је наша велика предност свакако домаћи терен. Публика игра велику улогу у подизању екипе, поготово када се испред нас налази подједнако јака екипа. Надамо се са ће у наредном периоду још више људи долазити да нас подржи, поготово на утакмици против Руме, која нам је једна од најзначајнијих ове полусезоне. Мислим да је победу против Словена донела добра одбрана и дисциплина екипе, јер смо испоштовале све задатке које смо добиле од тренера за време тактичких припрема за утакмицу. Следећи противник је добра екипа. Нећемо никога превише респектовати, али са друге стране нећемо никог ни потценити. Играћемо своју игру, па нека бољи победи.
Утакмицу можете пратити путем ЛИНКА