Одржана окупљања и тестирања свих млађих селекција РСВ

У понедељак, 5. априла 2021. године, одржано је окупљање и тестирање најперспективнијих девојчица и дечака са простора АП Војводина. Окупљање је одржано у спортском центру Тиквара, у Бачкој Паланци, где су учесницима обезбеђени одлични услови за рад. Најпре дечаци, а потом и девојчице из узрасних категорија до 12, 14 и 16 година прошли су кроз батерију тестова Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, у малој сали спортског центра Тиквара, а после тога је према распореду свака селекција имала тренинг у великој сали.
Тестирање које је спроведено у сарадњи са Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта представља корак напред у досадашњем раду, будући да ће резултати тестирања представљати озбиљну подршку за даљи рад и биће прави индикатор за смернице у даљем раду. Тестирања која је до сада радио Рукометни савез Војводине, овим ће бити надограђена, а овај корак напред допринеће стварању још боље слике о потенцијалу којим располажу најперспективнија деца.
У раду са децом учествовали су координатори и тренери селекција, а тренинзи су испланирани тако да тренери виде на којем нивоу обученост се налазе сва деца, у циљу сужавања списка за следеће окупљање.
Следеће окупљање предвиђено је за почетак следећег месеца, када ће спискови садржати по 3 играча/играчице на свакој позицији.
Захваљујемо се колективу Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, на челу са директором Данијелом Жупићем, али и руководству спортског центра Тиквара, које нам је обезбедило одличне услове и омогућило деци да буду тестирана и да тренирају.
Фотографије можете видети на ЛИНКУ.