Пет од шест

Три мушке селекције репрезентације Војводине забележиле су пет победа у шест утакмица на Фестивалу рукомета, који је одржан у Београду, у недељу 18. јуна.

Дечаци рођени 2000, 2002. и 2004. године, вредно су тренирали на окупљањима, а по 14 рукометаша нашло се на коначном списку за Београд. Својим понашањем и залагањем на терену, представили су репрезентацију Војводине у правом светлу, одмеравајући снаге са вршњацима из целе Србије. РСВ већ четири године окупља, тестира и селектира играче и играчице, који играју у Лиги млађих категорија.

У просторијама Савеза, дечаци су најпре задужили опрему, након чега се под надзором тренера, координатора и чланова делегације РСВ кренуло у Београд. Током пута, храна и освежење били су обезбеђени за целу делегацију.

Такмичење за све три селекције репрезентације Војводине започело је утакмицама против Центра. Прилику да први изађу на терен добили су најмлађи, М12, који су након неизвесних 30 минута остварили победу (21:23). Победнички низ нису успели да наставе дечаци рођени 2002. године (13:18), али су се најстарији убедљивом победом реванширали селекцији Центра (31:18). Све три селекције биле су убедљиве у утакмицама против Запада и забележиле победе (М12 - 22:10, М14 - 27:20, М16 - 32:14) .

Сви дечаци су добили прилику да играју, а квалитет извршене селекције показали су односи снага на терену. Резултатима је несумњиво допринела и логистичка подршка, која је дечацима обезбедила све потребне услове како би пружили свој максимум. Осим хране и воде, играчи су имали на располагању и воће и слаткише, како би надокнадили потрошену енергију. На утакмицама је био присутан и физиотерапеут, али на срећу свих, није имао пуно посла.

За добру атмосферу у тимовима, на терену и ван њега, побринули су се тренери који су, пре поласка у Београд, телефоне свих дечака склонили на сигурно. У паузама између утакмица екипе су се међусобно бодриле на трибинама, а заједнички поздрав све три селекције Војводине на крају такмичења употпунио је дан.

Подршку са трибина свим селекцијама, пружили су председник УО РСВ Борислав Перовић, генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна и председник Заједнице тренера Јова Павлов. Дечаци су имали и подршку родитеља, који су са неколико аутомобила дошли да бодре све селекције.

Организацији целокупног догађаја велики допринос дали су компанија Дјак Спорт, са којом је РСВ потписао протокол о сарадњи, што је резултирало набавком нове спортске опреме, као и компанија ЗОРИЋ ДОО, која се побринула за исхрану и освежење за све чланове делегације, током путовања.

Делегацију РСВ на овом догађају чинили су:

- 14 дечака екипе М12,

- 14 дечака екипе М14,

- 14 дечака екипе М16,

- 3 тренера наведених екипа (Душко Тороман, Давор Ристовски, Борис Ројевић),

- 3 помоћна тренера (Перо Шешум, Дарко Радлински, Слободан Пермосер),

- тренер голмана (Горан Белић),

- физиотерапеут (Владимир Радошевић),

- координатор мушких селекција (Иван Петковић),

- шеф инфо тима РСВ (Милена Вилотијевић),

- стручни сарадник у РСВ (Иван Мандић),

- шеф делегације (Владимир Кнежић).

Рукометни савез Војводине је и овог пута поносан на све момке, тренере и остале чланове делегације, јер су својим понашањем и односом заиста били за пример.