Одржан састанак у РСС - Фестивал рукомета 2018

Дана 5. јуна, са почетком у 11 часова, у просторијама Рукометног савеза Србије, одржан је састанак, у вези са припремом и организацијом Сусрета региона, чије је одржавање Календаром РСС било планирани за 3. и 10. јун.

Представници РСС били су Божидар Ђурковић, председник УО РСС, Мазлам Џемаилоски, в.д. генералног секретара РСС, Александар Петровић, извршни секретар РСС и Зоран Лазаревић, руководилац програма рада са децом испод 16 година. Представници РС Београда били су Светозар Станковић, генерални секретар РСБ и Братислав Обућина, координатор млађих категорија, који је уједно био и представник ЗТ РСС, док су у делегацији Рукометног савеза Војводине били Слободан Вишекруна, генерални секретар РСВ, Јова Павлов, председник УО ЗТ РСВ, Иван Петковић и Милутин Лучић, координатори млађих категорија и Владимир Кнежић, председник КзТ РСВ. Представници Централне Србије нису присуствовали овом састанку.

На састанку је потврђен став свих присутних о томе да су прошлогодишњи фестивали у Крагујевцу и Београду били изузетно добри и квалитетни, те да то треба наставити у годинама које долазе. Будући да је једногласни закључак свих присутних био да су пробијени предвиђени рокови и да није објективно могуће да се све организује и успешно спроведе у наредних 7 дана, постигнут је договор да се планирани Сусрети региона одрже у недељу, 9. септембра 2018. године, односно викенд пред почетак нове тамичарске сезоне Лиге млађих категорија.

Договорено је да се Сусрети региона организују за дечаке и девојчице и то за узрасте 2001., 2003. и 2005., а да се сваке наредне године помера за по једну годину, у складу са такмичењем млађих категорија.

Председник Ђурковић је обећао да ће УО РСС у најкраћем року донети одлуку о свему наведном, како се реализација не би довела у питање. Договорено је и да се састанак овог типа одржи половином августа, где би биле прецизиране појединости.