ЖАБАЉ УГОСТИО НАЈБОЉЕ ИЗ ВОЈВОДИНЕ

Прво окупљање кандидаткиња и кандидата за репрезентацију Војводине одржано је 21. јануара у Жабљу. Преподневни часови су били резервисани за најперспективније рукометашице (Ж12, Ж14, Ж16). Након уводне речи координатора женских селекција Милутина Лучића, пре почетка сваког тренинга најбољим поставама претходних окупљања додељени су поклони компаније “Ђак”.

У категорији Ж12  награде је уручила тренер голмана Јасмина Гутеша, а за идеалну поставу изабране су:

Драгана Чоловић (голман),

Кристина Вуковић (лево крило),

Ана Петровић (леви бек),

Невена Радић (средњи бек),

Милица Телечки (десни бек),

Ивана Ердељан (десно крило),

Тара Ђилас (пивотмен).

Током претходних окупљања, у категорији Ж14 најбоље су се показале:

Наталија Проданов (голман),

Катарина Вјештица (лево крило),

Ана Радовић (леви бек),

Дуња Четић (средњи бек),

Флора Ковач (десни бек),

Амелија Ускоковић (десно крило),

Милица Ловрић (пивотмен).

Награде је уручила наша прослављена репрезентативка Тања Медвед. Све девојчице добиле су на поклон цд са утакмице Србија-Норвешка, из које је наша репрезентација изашла као победник на Светском првенству за жене 2013. године, уз поруку да никад не забораве како се игра за Србију.

Након девојчица, дечаци рођени 2001, 2003. и 2005. године  имали су прилику да покажу шта знају. Координатор мушких селекција Иван Петковић поздравио је најмлађе дечаке, а идеалној постави награде је уручио  некадашњи репрезентативац, освајач медаље и носилац националног признања Јован Ковачевић.

Идеална постава М12:

Стефан Путник (голман),

Андрија Скубан (лево крило),

Илија Ћирко (леви бек),

Радан Ковачевић (средњи бек),

Михајло Медић (десни бек),

Милија Паповић (десно крило),

Младенко Драшко (пивотмен).

У категорији М14 истакли су се:

Стојан Јерковић (голман),

Лука Лакић (лево крило),

Симо Шијан (леви бек),

Андреј Пергел (средњи бек),

Урош Митровић (десни бек),

Кристоф  Нађ (десно крило),

Душан Вукадиновић (пивотмен).

Окупљањима је присуствовао и председник Заједнице тренера Јова Павлов, који је овом приликом уручио признања најбољој постави. 

Генереални секретар РСВ, Слободан Вишекруна поздравио је најстарије дечаке и доделио им заслужене поклоне. 

Најбоља постава М16:

Милош Ћеран (голман),

Давор Чаушевић (лево крило),

Мирко Гаковић (леви бек),

Здравко Драгољевић (средњи бек),

Јовица Николић (десни бек),

Урош Продановић (десно крило),

Марко Јевтић (пивотмен).

За све дечаке припремљен је цд са утакмицом коју ће српска рукометна јавност још дуго памтити, Србија-Хрватска на Европском првенству за мушкарце 2012. године.

Током тренинга предузете су све мере како не би дошло до повреда играчица и играча. За бригу о девојчицама била је задужена физиотерапеуткиња Жељка Милинковић, а о дечацима је бринуо физиотерапеут Владимир Радошевић. 

Осим генералног секретара и председника Заједнице тренера, окупљањима су присуствовали и председник Стручног савета РСВ Бранислав Зељковић, као и др Слађана Грујић. 

Рукометни савез Војводине угостио је овом приликом представника Заједнице тренера РСБ Сашу Кандића који је окупљања оценио највишом оценом, у нади да ће Војводина и Београд у скорије време покренути разговоре на тему сусрета региона.

За све учеснике РСВ је обезбедио храну и освежење у виду напитка, а Жабаљци су били добри домаћини као и увек. Овог пута окупило се 87 девојчица и 84 дечака, који се налазе на ширим списковима кандидата за селекцији региона “Север”, по четири најбоља играча и играчице у сваком узрасту на једној позицији.

Следеће окупљање предвиђено је за период Васкршњих празника, када деца буду на распусту. До тада ће тренери у сарадњи са координаторима одлучити која три играча по позицији ће бити позвана за два и по месеца. Најбољи међу њима имаће прилику да у јуну учествују на Фестивалу рукомета, где ће се на једном месту наћи најперспективнији млади рукометаши из целе Србије.

Рукометни савез Војводине већ пету годину заредом организује окупљања најперспективнијих рукометаша и рукометашица, а резултати континуираног рада најбоље су се видели на прошлогодишњим Фестивалима рукомета у Београду и Крагујевцу.

Више фотографија можете погледати овде: https://www.facebook.com/pg/RSVojvodine/photos/?tab=album&album_id=10156059887809806