КОНСТИТУИСАНИ СТРУЧНИ ШТАБОВИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ВОЈВОДИНЕ

Јуче је у Новом Саду одржан састанак, на ком су конституисани стручни штабови свих 6 репрезентација Војводине у млађим категоријама.

Након седнице Управног одбора Заједнице тренера РСВ, којом су именовани тренери репрезентација Војводине и то: МУШКАРЦИ (Иван Петковић, координатор, Борис Ројевић и Слободан Пермосер М16, Милош Митровић и Александар Тунгуз М14, Душко Тороман и Перо Шешум М12 и Горан Белић тренер голмана) и ЖЕНЕ (Милутин Лучић, координатор, Драган Видовић и Драган Лазаров Ж16, Жужа Ракош и Катарина Радовић Ж14, Јован Рисовић и Ђерђи Вилагош Ж12 и Јасмина Гутеша тренер голмана), а која је одржана крајем претходне године, већ на почетку ове године заказан је састанак, како би се конституисали стручни штабови и направили оквирни договори о активностима, које ће уследити до Сусрета региона.

Састанак је отворио Јова Павлов, председник ЗТ РСВ, који је присутнима пожелео још више успеха у овој години, а затим имао излагање у ком је изабраним тренерима дао смернице у ком правцу треба да иде ова прича о репрезентацијама, што подразумева и израду детаљног плана и програма рада свих репрезентација.

Након њега се генерални секретар РСВ, Слободан Вишекруна обратио са кратким освртом на рад репрезентација током претходне године и изнео очекивања за ову годину.

Током састанка се говорило и о принципима, које су сви дужни да поштују, као и о систему рада и организације по ком је препознатљив Рукометни савез Војводине.

На састанку је донет закључак да се РСС-у и осталим регионима упути допис са захтевом за одржавањем радног састанка, а у вези плана активности до и на самом сусрету репрезентација региона.

Након састанка су стручни штабови имали одвојене састанке, како би усагласили неке предлоге и виђења, јер су већ почели са активностима у вези са израдом плана и програма, али и припреме конкретних акција, а прве ће за све селекције бити организована у недељу, 21. јануара, у Жабљу када ће се окупити играчи и играчице са ширих спискова.