Сећања: Војводини трофеј Купа 2011. године

Рукометаши Војводине освојили су трофеј Купа Србије пошто су, у Новом Саду, у финалној утакмици завршног турнира, савладали екипу Црвене звезде са 22:21 (11:13). Новосађани на финалном турниру савладали и једне и друге "вечите" и заслужено славили.

Новосађани су се свеже преселили у свој дом ''Слана бара'' и добили савршене услове за оквире српског рукомета, што је донело и резултате. Био је то први пехар у ери новог руководства, које и данас води рукометни клуб Војводина, а од тада до данашњег дана симболизују успешан рад, одговорно руковођење и успех, када је у питању рукомет. На челу са председником Миланом Ђукићем, Војводина је неприкосновена у ближој историји, као суверени владар српског рукомета, синоним за успех и квалитетан рад, како са сениорима, тако и са млађим категоријама.

Победоносни погодак постигао је Владимир Чупковић 14 секунди пре краја сусрета, а најбољи појединац на терену био је крилни играч Војводине, седмоструки стрелац, Драган Суџум. У полуфиналним мечевима у дан раније, Војводина је била боља од Партизана, док је Црвена звезда савладала браниоца трофеја, лазаревачку Колубару.

Нервозно су обе екипе ушле у меч. Јаке одбране су биле приказане на обе стране, а одлично је бранио Бојан Љубишић на голу Црвене звезде. Најрасположенији на обе стране били су Милош Баришић и Срђан Тривунџа, али је након 16 минута игре било тек 4:2.

Након затраженог тајм-аута, стрелци су били мало расположенији, па Драган Суџум постиже гол из седмерца за Војводину, а Живковић и Тривунџа воде Звезду на 6:3, што приморава тренера Војводине, Ђурађа Трбојевића да такође затражи тајм-аут. Војводина се тада буди, за само четири минута, Мандић и другови постижу исто толико голова, погодак више у односу на 17 уводних минута, за 7:7 на семафору.

Другог полувреме и опет тешко стижу до голова у оба табора. Најрасположенији у бековској линији Црвене звезде, Срђан Тривунџа, са два везана гола води свој тим на 15:12 (37.). Новосађани долазе само до седмераца, које је успешно реализује Драган Суџум. Добро бране Владимир и Станко Абаџић, а Стева попов доноси поравнање 16:16.

У саму завршниу улази се у егалу, а Баришић још једном води домаћу екипу у вођство (21:20), три минута и десет секунди пре краја. До краја меча, Ђорђе Пешић постиже гол за Црвену звезду, а 15 секунди пре краја, Владимир Чупковић решава питање победника и оставља пехар Купа Србије у Новом Саду.

Хала - СЦ „Слана Бара" Нови Сад, Судије: Стојковић и Николић, Гледалаца - 1500

Црвена звезда: Иванишевић, Живковић 3, Пешић 4, Пантелић, Перовић, Ђурић, Ристић 1, Љубишић 13 одбрана, Пушица, Радуловић 1, Јокић 1, Ћирић, Тривунџа 8(1), Зеленовић 3. Тренер: Игор Бутулија

Војводина: Јовановић, Попов 1, Радишић, Баришић 5, Абаџић један седмерац, Суџум 7(4), Вујачић, Абаџић В. 11 одбрана, Радишић.Б 2, Ђурић, Имброњев, Чупковић 3, Хоџић, Мандић 4. Тренер: Ђурађ Трбојевић

Искључења: Црвена звезда 16 минута, Војводина 14 минута, Седмерци: 4(1) - 5(4)

Утакмицу можете погледати на следећим линковима

1. део

2. део

3. део

4. део