Конституисани стручни штабови селекција РСВ

У циљу што боље припреме за предстојеће окупљања селекција РСВ, уколико прописане мере то буду дозвољавале, одржан је састанак координатора и тренера селекција Рукометног савеза Војводине, чиме су конституисани стручни штабови свих селекција РСВ.
На састанку је представљена идеја о сарадњи са Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта, која ће се базирати на спровођењу тестирања и мерења која ће бити вршена на самим окупљањима, а која подразумевају одређену батерију тестова, која је такође начелно усвојена. Овај вид сарадње требало би да буде на дуже стазе, како би резултати свих ових тестирања дали смернице за рад, али и потребне информације о потенцијалној висини до које ће поједини спортисти израсти.
Координаторима и тренерима се такође обратио и председник Комисије тренера УО РСВ, Јова Павлов, који је поздравио све присутне и истакао своје задовољство тиме што у селекцијама види нове људе, али и похвалио рад свих оних који су у претходном периоду радили у селекцијама.
Генерални секретар Вишекруна рекао је да ће РСВ као и до сада подржати свако окупљање и обезбедити максималне услове за тестирање и тренирање најперспективнијих девојчица и дечака, у складу са могућностима.
Председник Комисије за такмичења РСВ, Владимир Кнежић, истакао је важност озбиљног приступања свим обавезама које очекују тренере и апеловао на све да сарадња буде професионална и одговорна.
Планом рада предвиђено је да прво окупљање буде одржано 5. априла, уколико буду постојали услови за одржавање истог, у складу са мерама заштите које прописују државни органи.