У Кикинди пред Савиндан одржан турнир у рукомету и мини рукомету

У Кикинди је данас, у спортској хали ''Језеро'', поводом дана ОШ “Свети Сава” и Савиндана, организован је велики турнир у рукомету, мини рукомету, али и у игри “између две ватре”. Светлана Мирчић Вукобрат, наставница физичког васпитања, и њене колегинице и колеге из ове школе, окупили су 700 ђака из градских и сеоских основних школа. Пети Светосавски турнир окупио је девојчице и дечаке из 12 основних школа. Осим ђака градских школа, наступили су основци из Иђоша, Сајана, Банатског Великог Села, Нових Козараца, Накова и Мокрина.
Рајко Продановић, генерални секретар Рукометног савеза Војводине, уручио је директорици ОШ “Свети Сава” лопте и спортску опрему, те је том приликом истакао да је лепо видети да је у Кикинди рукомет популаран и међу децом. Ипак, најважније је да деца буду физички активна и да кроз спорт одрастају.
Учеснике ове велике спортске манифестације поздравио је и градоначелник, Никола Лукач, који је рекао да ова слика потврђује да је Кикинда град спорта. Рукомет је, без сумње, један од најпопуларнијих спортова. Драго ми је што је велики број школа и деце из нашег града и околних села узео учешће у манифестацији, која промовише бављење спортом и фер-плеј - казао је.