РАСТИМО - ТРОФЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА - ИЗВЕШТАЈ

На међународном турниру, где је у првом плану било надигравање и дружење, окупило се око 500 девојчица и дечака. Рукометни клуб Растимо је заслужан за то што се на једном месту окупило скоро 500 дечака и девојчица, узраста од шест до 16 година, из Србије, Републике Српске и Црне Горе. Традиционални 21. међународни турнир у рукомету и мини-рукомету, Растимо - Трофеј града Новог Сада, је протекао у борбама за трофеје и дружењу за памћење.


Организатори су истакли да је велики успех то што су, у време борбе са вирусом Ковид19, деца уопште дошла на турнир, као и то што су родитељи имали поверење у клубове и тренере. Одавно се није догодило то да се такмичење одржало у лепшем амбијенту, као што је то било у Спенсу. За време и после утакмица деца су се дружила, навијала како за своје екипе, тако и за новостечене другаре, да би у слободно време обилазили град. Оно што је још више улепшало турнир је то што је већина учесника отишла на Слану бару и подржала рукометаше Војводине на утакмици против Кадетена, што је за њих био леп доживљај.


Посебан доживљај и атмосфера виђена је у ОШ “Јожеф Атила”, где су најмлађи играли мини-рукомету. Тамо нису проглашаване најбоље екипе и појединци, већ су сви учесници награђени златним медаљама.
Највећи допринос овој спортско-туристичкој манифестацији дали су Град Нови Сад и Управа за спорт и омладину обезбеђивањем термина у дворанама, потом Рукометни савез Војводине додељивањем победничких пехара, као и Градски савез и судијска организација.
Пласман:
Дечаци 06/07:
1. Војводина,
2. Југовић,
3. Металопластика
Дечаци 08/09:
1. Металопластика,
2. Јагодина,
3. Војводина
Девојчице 06/07:
1. Медицинар,
2. Беране 2003,
3. Војводина
Девојчице 08/09:
1. Ртањ, Бољевац,
2. Војводина,
3. Нови Београд