Сећања: Југовић освојио Челенџ Куп

Рукометно присећање настављамо оним што многи и данас називају подвигом, а то је освајање трофеја у Челенџ Купу, које је остварио рукометни клуб Југовић из Каћа. Било је то давне 2001. године, тачније 28. априла, када је Југовић као дебитант наступао у неком европском такмичењу. На почетку такмичења, у сезони 2000/2001, Југовић је победом у два мећа елиминисао Диделанж из Луксембурга, а у другом колу дочекао моћни франсуски Иври, када су многи посумњали у даљи успех, али су Каћани голом у последњим секундама меча у Француској прошли даље. Полуфинале је одиграно против мало познате екипе из Италије, Форст Бриксен, али се показао као формалност и све је било спремно за велико финале и швајцарски Винтертур. Први мећ завршен је нерешено, у гостима, па је Југовић спремно дочекао реванш, уз пуну халу верних навијача. Као и у првом мечу, сјајно је бранио Арпад Штербик, који је и данас међу најбољим голманима света, а Nebojša Jokić је својим головима излуђивао противничке голмане. Швајцарци су веровали да у другом мечу могу одиграти много боље и показати свој квалитет, како би освојили пехар намењен победнику. Утакмица је дуго била резултатски изједначена, али су средином другог полувремена играчи Југовића почели да праве осетнију разлику, да би 5 минута пре краја дуела, када је Арсенић ефектно савладао супарничког голмана, Храм почео да слави.

Пехар је подигао капитен Арпад Штербик, а славље је било за памћење, као и велики успех који је постигла ова талентована генерација.

За Југовић су тада наступали: Арпад Штербик, Драган Гвозденовић, Никола Марковић, Момчило Божовић, Горан Арсенић, Душан Тодоровић, Небојша Јокић, Ненад Савић, Светислав Веркић, Милорад Кривокапић, Тихомир Додер, Милан Мирковић, Милован Ерцег, Милорад Деспотовић, Божидар Надовеза и Божо Рудић. Тренер је био Бранислав Зељковић.

Како је изгледале утакмица између Југовића и Фади Винтертура, погледајте на ЛИНКУ.

Специјална емисија о финалу Челенџ Купа