ЖРК Железничар одбранио трофеј у Купу Војводине

Рукометашице Железничара из Инђије успеле су да одбране, прошле године освојену, титулу oсвајача Купа Војводине и тиме потврдиле да су увек гладне успеха и доказивања. У утакмици која увек представља војвођански дерби, Инђијке су приказале веома зрелу, динамичну и сигурну игру, док је њихов ривал ЖРК Врбас, рекло би се, приказао игру испод свог максимума.

Већ на самом почетку утакмице, чврстом одбраном и сигурним нападом, који је предводила Сузана Миличић, диригент ове генерације, Железничар је почео да прави разлику и на крају полувремена било је убедљивих и неочекиваних 11:18 у корист Железничара.

Друго полувреме донело је још сигурнију игру девојака из Инђије и у једном тренутку најубедљивијих 13 разлике, када је било 19:32, а коначан резултат гласи Врбас 26 - 35 Железничар.

За најбољег стрелца финалне утакмице проглашена је Јелена Кончар (Врбас), која је 9 пута успешно савладала супарничке голмане.

За најбољег играча финалне утакмице проглашена је Дуња Табак (Железничар), која је била стуб одбране и поред тога постигла 7 голова.

Најбољи голман финалне утакмице за жене била је Тамара Костић, која постаје специјалиста за финала Купа Војводине, јер јој је ово друго узастопно финале у којем је понела епитет најбољег голмана.

Честитамо финалисткињама и наравно освајачицама Купа Војводине, којима желимо да на прави начин, са пуно жара, представљају војвођански рукомет у даљем делу такмичења у Купу Србије.