Одржана Скупштина РСВ

Датум: 24/02/2017      Категорија: Органи РСВ

Редовна Скупштина Рукометног савеза Војводине одржана је у четвртак, 23.02.2017. године, у великој сали Спортског савеза Војводине. Присуствовало је 40 од 43 делегата. Седница је почела минутом ћутања за преминуле рукометне раднике, Милана Кљајића – Кљаје, Славка Миљановића и Драгана Божовића.

На дневном реду нашле су се следеће тачке:1. Избор:- радног предствништва,- верификационе комисије,- записничара,- оверивача записника,2. Разматрање и усвајање записника са редовне Скупштине РСВ одржане у Новом Саду 8. децембра 2016. године,3. Разматрање и усвајање:- Извештаја Надзорног одбора о раду и пословању РСВ у 2016. години,- Извештаја о раду и финансијском пословању РСВ у 2016. години,4. Разматрање и усвајање:- Програма рада и Финансијског плана РСВ за 2017. годину,Допуна дневног реда:5. Избор потпредсеника Скупштине,6. Избор чланова УО7. Текућа питања.

На самом почетку, усвојен је записник са редовне Скупштине РСВ, одржане у Новом Саду, 8. децембра 2016. године.

Извештај Надзорног одбора о раду и пословању РСВ у 2016. години, поднео је председник Надзорног одбора РСВ Зоран Чернох. Рукометни савез Војводине пословао је у претходној години рационално и квалитетно, у складу са могућностима и Надзорни одбор није уочио ниједну неправилност. Овај извештај је једногласно усвојен.

Генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна известио је чланове Скупштине о финансијском пословању РСВ током претходне године. Извештај је представљен детаљно уз транспарентно навођење свих прихода и расхода. Чланови Скупштине једногласно су усвојили Извештај о раду и финансијском пословању РСВ у 2016. години.

Програм рада и Финансијски план РСВ за 2017. годину, представио је, такође, генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна. РСВ ће у текућој години радити на омасовљавању рукомета кроз пројекат мини рукомета у основним школама. Поред тога, у плану је улагање у школовање тренера и оспособљавање стручног кадра. Подршка многобројним турнирима, рукометним камповима, наставиће се и ове године. Такмичење у лигама, Лиги млађих категорија, као и Купу Војводине одвијаће се према утврђеном плану. Ово су само неке од активности које ће РСВ спроводити током ове године. Након детаљног представљања, Скупштина РСВ је једногласно усвојила овај извештај.

У складу са Законом о спорту и Статутом, у којима су онемогућене двоструке функције, за потпредседницу Скупштине РСВ изабрана је Катарина Радовић, уместо Весне Мандић. За нове чланове УО РСВ, Скупштина је изабрала следеће чланове: др Јелену Бировљев, Бранислава Зељковића, Дејана Перића, Милоша Пудара, Весну Мандић, др Слађану Грујић, Владимира Новаковића, Радивоја Пољакова. Ово је УО који има највише жена у историји РСВ. У делу који се односи на текућа питања, председник УО Борислав Перовић осврнуо се на новонасталу ситуацију у РСС и пренео члановима утиске са седнице Скупштине РСС, наглашавајући још једном нелогичности и неправилности у њеном раду.О раду РСС у сегменту избора чланова Регистрационе комисије, говорио је и члан УО РСВ Милан Гашић, који је напоменуо да ниједан од три изабрана члана нема испуњене услове за обављање такве функције. Осим тога, приликом именовања чланова Регистрационе комисије, није консултован РСВ, што је потпуно нелогично.У име РК Војводина, присутнима се обратио директор овог клуба Дарко Јевтић. Према његовим речима, ситуација у српском рукомету је алармантна и потребно је реаговати што пре. Он сматра да РСС својим радом угрожава постојање српског рукомета, а клубови се и овако налазе у тешкој ситуацији. Осврнуо се и на гашење ЖРК Пролетер из Зрењанина и истакао да из РСС нико није реаговао по том питању. УО РСС донео је одлуку о укидању Заједница клубова на електронским седницама, а да клубови нису ни обавештени о томе. Четвороструки шампион Србије, РК Војводина, спреман је на драстичне мере, чак и иступање из плеј офа, уколико ће то допринети повратку српског рукомета на прави пут.