Сајам спорта 4. пут у Оџацима

Сајам спорта који је одржан у Спортском центру Оџаци у оквиру манифестације 4. “Дан спорта”, окупио је неколико стотина деце која су вежбала и имала прилику да се упознају са различитим школама спортова.

Представљени су фудбал, рукомет, кошарка, одбојка, тенис, стони тенис, борилачки спортови, ауто-мото спорт, плес и гимнастика, атлетика, шах, стрељаштво, спортски риболов. У презентацијама су учествовали клубови и спортска удружења из општине Оџаци.

Организатор, Спортски савез општине Оџаци, је промовисао и своју бесплатну школицу спорта, а у промоцији су учествовала деца из нижих разреда основних школа, заједно са својим учитељима и тренерима ангажованим у овом програму.

С обзиром на то да је четврти по реду “Дан спорта” одржан 14. фебруара, када се слави православни Трифун односно Валентин у западној традицији, свеци који се сматрају заштитницима искрене љубави, осмишљен је и прикладан слоган под којим су ове године организована сва дешавања.

“Заљубљени у спорт(у)” представља све истинске заљубљенике у спорт, свих узраста.

За децу спорт треба да буде део свакодневице. Бавећи се спортом они стичу и одређене радне навике и вештине и што је најважније живе здраво.

Спортски савез општине Оџаци је покренуо Сајам спорта са циљем да што већи број деце укључи у систем спорта. Према речима Михајла Сујера, секретара општинског Спортског савеза, данас преко 70% деце са територије општине активно учествује у спорту, што је добра база због које се, са правом, у наредном олимпијском циклусу могу очекивати прави, велики спортски резултати.

Након свечане церемоније отварања Сајма спорта високе званице присуствовале су презентацији спорта општине Оџаци, након које је уприличена додела плакета савезима и другим организацијама које су у 2018. години значајно утицале на развој спорта. Том приликом Спортски савез општине Оџаци уручио је специјалну плакету Рукометном савезу Војводине и генералном секретару Слободану Вишекруни, за допринос развоју и унапређењу спорта у општини Оџаци.

Манифестација “Дан спорта” завршена је свечаном доделом признања најбољима у области спорта у општини Оџаци за 2018. годину, међу којима је био значајан број младих рукометаша.