Завршен Камп шампиона

Датум: 02/07/2018      Категорија: Остале вести

Некада „Богдан Родић“, а од прошле године „Камп шампиона“, који у правом смислу те речи окупља шампионе свих узраста. Учествовала су рекордна 72 полазника у једној смени, уз 7 тренера и још троје особља задужених за здравље и едукацију деце током седмодневног боравка у хотелу Гранд у Крупњу.

Међу полазницима „Кампа шампиона“ је чак пет шампионских генерација који су актуелни државни шампиони. Подсећамо, код пионира титула првака Србије припала је РК Војводини, а Црне Горе РК Ловћен, односно код девојчица наш државни првак код млађих пионирки је ЖРК Темерин. Војводина и Ловћен су у минулој сезони били супериорни и код кадета. Ако томе додамо представнике шампионских екипа Ловћена, освајача дупле круне у сениорском узрасту, односно шестоструког првака Војводине, онда је јасно да је овај камп јединствен по томе што окупља носиоце чак 8 трофеја из једне године на једном месту. 

- Мени је ове године припала част да будем главни тренер у кампу. То следује по службеној дужности с обзиром на то да шеф струке у РК Војводина, осим обавеза током такмичарске сезоне, мора на делу да види све будуће играче из сопственог погона и да борави током кампа са свим сарадницима који раде са најмлађима. Ове године гости су нам били са Цетиња. Било је право задовољство радити са уваженим тренером Зораном Абрамовићем. Разменили смо искуства и могу рећи да и Ловћен не треба да брине за будућност – рекао је Борис Ројевић и додао да је рекордан број деце доказ да се у кампу добро ради и да то препознају како родитељи, тако и тренери.

Попут прошле и ове године међу девојчицама највише је било Темеринчанки. 

- Темерин је несумњиво расадник талената и као такав претпостављам једна од најважнијих база нашег женског рукомета. Нисмо случајно за сарадника одабрали Јована Рисовића. Свака част њему и његовим сарадницима на томе што раде - завршио је Ројевић.

Осим Темеринчанки, на „Кампу шампиона“ биле су и девојчице из Новог Сада и Каћа. Међу дечацима је највише било из Новог Сада и из Црне Горе, али и из Бачког Јарка, Лознице, Жабља, Црвенке.

Камп шампиона посетила је наша прослављена репрезентативка Тања Медвед која је два дана провела у Крупњу.

- Уживала сам дружећи се са децом. Покушала сам да им пренесем, из мог искуства, какву привилегију имају што су одабрали рукомет. Давала сам им и личне, али и примере других рукометаша и рукометашица о томе како се постаје борац, не само на терену, већ и ван њега. Рукомет је животна надоградња, са рукометом је све лакше. Зар има шта лепше него спојити оно што волиш, са оним што ти сутра може показати професионални пословни пут било путем даљег ангажмана у рукомету или непосредно на основу искустава и знања стечених кроз спорт – пренела нам је утиске Тања Медвед.

"Камп шампиона“ пети пут организовао је РК Војводина, а организатори поручују да је интересовање за следећу годину огромно и да ће највероватније бити организоване две смене.