Свечано уручене захвалнице и плакете поводом СОШОВ-а

Датум: 15/06/2018      Категорија: Остале вести

У четвртак 14. јуна 2018. године у Клубу посланика Скупштине АП Војводине одржана је завршна манифестација на којој су додељена признања, захвалнице и плакете за подршку у реализацији 8. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине (8. СОШОВ). Након уводних речи водитеља програма господина Лазе Бакмаза о историјату, значају, вредности и утицају који Спортска олимпијада школске омладине Војводине има на развој школског спорта у Војводини, Србији али и шире, присутнима је приказан и кратак филм – ретроспектива 8. СОШОВ-а.

Након тога присутнима се обратио Покрајински секретар за спорт и омладину господин Владимир Батез који је уједно био и председник Организационог одбора 8. СОШОВ-а. Том приликом господин Батез се захвалио свима који су допринели успешној реализацији 8.СОШОВ-а и свечано доделио захвалнице факултетима, установама, организацијама, основним и средњим школама, покрајинским гранским савезима и појединцима.

Испред Рукометног савеза Војводине, захвалницу је примио Слободан Вишекруна, генерални секретар.

Члан стручног савета и Управног одбора РСВ, професор Слађана Грујић, такође је добила захвалницу, као професор Факултета за спорт и туризам.

Након доделе захвалница, присутнима се обратио и Михаил Дудаш, председник савеза за школски спорт, који се захвалио на помоћи и ангажовању свих чинилаца 8. СОШОВ-а.

Подсећања ради, на Спортској олимпијади школске омладине Војводине, учествовало је око 4.000 ученица и ученика, а у рукомету се такмичење одвијало и у мушкој и у женској конкуренцији за основне и средње школе.