ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ

Датум: 08/06/2018      Категорија: Остале вести

Млади спортисти потписали су данас уговоре о стипендирању са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину. Међу добитницима стипендија нашли су се и талентоване рукометашице и рукометаши (на фотографији са лева) Саво Славуљица (Динамо), Јовица Николић (Војводина), Ана Лазић (Минаква), Невена Радојчић (Минаква) и Урош Којадиновић (Спартак-Војпут).

Присутне је испред ресорног секретаријата и Владе поздравио секретар Владимир Батез, а потписани су уговори са спортистима из свих стипендираних спортских грана. Наши стипендисти су на потписивање отишли у друштву својих родитеља и генералног секретара Слободана Вишекруне, који се захвалио секретаријату што је рукомет у самом врху по броју стипендиста, али је и истакао да је то заслужено због резултата рада, бројних активности и квалитета.

Покрајински секратаријат за спорт и омладину финансира стипендирање перспективних и талентованих спортиста из АП Војводине узраста 14 до 20 година у оквиру програма Спортски таленти Војводине. Истим програмом обухваћени су и млади перспективни тренери, за које чекамо одлуку о стипендирању. Као и претходних година, Покрајински завод за спорт и медицине спорта ће извршити дијагностику тренираности стипендиста и пружити стручну помоћ на путу до врхунских резултата.