РУКОМЕТ У ОПШТИНИ КОВИН СЕ НЕ СМЕ УГАСИТИ

Датум: 24/02/2018      Категорија: Остале вести

У Ковину је настављен обилазак и посећивање локалних самоуправа. Драган Буквић, потпредседник УО РСВ, Слободан Вишекруна, генерални секретар РСВ, Мартон Фабијан, председник окружног рукометног савеза "Јужни Банат" и Владимир Кнежић, председник такмичарске комисије РСВ су у Општини Ковин разговарали са Зораном Брадањијем, председником Скупштине општине Ковин, Сашом Ђорђевићем, председником спортског савеза општине Ковин и Предрагом Ђоновићем, секретаром спортског савеза општине Ковин.

"Морам да признам да сте нас мало тргли овим састанком и желим да вам се захвалим што сте издвојили времена да дођете у Ковин. Годинама сам и ја водио клуб у Делиблату и знам како ствари функционишу, али морамо да мобилишемо људе и не дозволимо да се рукомет на територији Општине Ковин угаси. Имамо и потребне капацитете за кампове и остале манифестације, а надамо се да ћемо на тај начин поспешити укључивање деце у рукомет." - рекао је, између осталог, Брадањи приликом првог обраћања.

Предраг Ђоновић се надовезао: "Трудимо се и успевамо да у складу са могућностима помогнемо и финансирамо спортске клубове и организације на територији наше општине. Проблем у рукомету у Ковину представља неодлучност руководстава мушког и женског клуба за континуираним радом. Једне године крену, а онда наредне опет застану. По том питању морамо нешто конкретно порадити, како би управе клубова преузеле на себе одговорност и поспешиле активности. С друге стране, ми ћемо се трудити да кроз инфраструктуру, али и наставни кадар у школама помогнемо у реализацији тих активности".

Вишекруна је укратко представио активности Рукометног савеза Војводине и скренуо пажњу на школовање тренера и укључивање деце у такмичење Лиге млађих категорија Рукометног савеза Војводине.

Фабијан и Буквић су повукли паралелу између рукомета у општини Ковин некад и сад и предложили да рукометни клубови узму учешће у мини рукомету и да то касније искористе за омасовљење екипа у ЛМК, а касније и у сениорским екипама. Поред тога, као предлог су навели окупљање некадашњих рукометаша и рукометних радника, који би анимирали млађе колеге.