РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ РАЗУМЕ СПОРТИСТЕ И НЕСЕБИЧНО ПОМАЖЕ РАЗВОЈ СПОРТА

Датум: 24/01/2018      Категорија: Остале вести

Председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић је заједно са својим сарадником Срђаном Стојановићем данас у свом кабинету угостио генералног секретара РСВ Слободана Вишекруну и председника Такмичарске комисије РСВ Владимира Кнежића.

У пријатној спортској атмосфери се разговарало о проблемима са којим се суочавају спортски колективи на територији општине Бачки Петровац, са акцентом на Омладински рукометни клуб "Маглић", који је једини активни рукометни клуб у овој општини. Вељко Јелачић, човек који је најзаслужнији за опстанак рукомета у Маглићу, није присуствовао састанку из здравствених разлога, али су и представници савеза и представници локалне самоуправе упознати са радом и актвностима овог клуба.

"Задовољство је када добијемо информације од људи који воде клубове да општина има однос према њима као што Општина Бачки Петровац има према ОРК "Маглић. Захваљујем вам се у име целог савеза и честитам вам на успешном вођењу спортске политике на територији ваше општине. Лепо је видети младе људе из спорта у функцији председника и помоћника председника општине, а онда је и логичан след догађаја и овако квалитетна сарадња са клубовима." - рекао је Вишекруна, између осталог.

Председник Симић се укратко осврнуо на стање у спорту и школама: "Веома добро познајем спортску проблематику, јер сам и сам спортиста, а и већина мојих сарадника су активни спортисти. Трудимо се да изађемо у сусрет и колико ја знам ОРК "Маглић" нема проблема са финансијама. Проблем свих клубова је нажалост мали број деце. Ми као мала општина имамо изузетну инфраструктуру, која се огледа кроз три спортске хале у Маглићу, Петровцу и Гложану, али те хале су најчешће празне и то је демографски проблем. Све хале смо опремили најквалитетнијом опремом и реквизитима, али ни то није довољно да привуче децу у спорт. Разговарали смо и са наставницима физичког васпитања, којима смо ставили до знања да је неопходно да се са децом ради што више у секцијама, а да се талентована деца усмеравају на тренинге у клубове, који имају традицију".

Током састанка, било је речи и о тренерском кадру као и стручном усавршавању постојећег тренерског кадра и школовању нових тренера.

Такође, разговарало се и о потенцијалним домаћинствима појединих манифестација, како би се анимирала деца, за шта су представници локалне самоуправе изразили заинтересованост и расположење, а од предтавника савеза су добили обећање да у зависности од интересовања, за почетак, могу да рачунају на неки од завршних турнира Лиге млађих категорија РСВ. Започети су разговори и на тему организације турнира у рукомету на песку, који би могао да постане традиционалан у оквиру "Видовданских сусрета".

На крају је резимирано да треба и убудуће да постоје добри контакти између општине и савеза, како би се заједничким деловањем поспешило анимирање деце из основних школа и њихово укључивање у спорт.