ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ НОВЕ ЦРЊЕ

Датум: 14/11/2017      Категорија: Остале вести

"На самом почетку, морам да Вам саопштим три лепе вести. Прва и најважнија за нашу општину је та да је јуче ујутро комплетирана и предата сва документација, па у наредних неколико дана очекујемо потпуну употребну дозволу за нашу нову халу, за коју се годинама боримо. Друга лепа вест је нацрт буџета за 2018-ту годину, којим је предвиђено повећање од чак 30% за издвајања за спорт, а трећа је да је коначно основан спортски савез општине и да је сада уређење спорта, али и финансирање на стабилном и континуираном нивоу. Ми смо друга или трећа општина у Србији са најстаријим становништвом, па и ово мало деце што имамо желимо да усмеримо на спорт и здраве навике. Изузетно смо Вам захвални на овој посети, спремни смо да чујемо савете и искуства од Вас и осталих локалних самоуправа, па Вас позивам да се са овом праксом настави и наредних година." - са овим речима се председник Општине Нова Црња, Пера Миланков, обратио присутнима приликом уводног обраћања.

Након тога, генерални секретар рукометног савеза Војводине, Слободан Вишекруна, узео је реч и између осталог навео: "Председниче, ово што сте изнели су заиста лепе вести и ја желим од срца да Вам честитам на реализацији свих набројаних. Ценимо Ваш изузетно коректан однос према клубовима и ту се негде и поклапа мото нашег савеза да смо ми ту због клубова, а не они због нас. Ми смо кренули у обилазак локалних самоуправа да разговарамо са рукометним клубовима и руководствима локалних самоуправа о свим проблемима, али и о лепим ставрима, јер се једино разговором могу решити сви проблеми, а добра искуства пренети и у друге средине".

На састанку, на ком су поред председника општине и генералног секретара РСВ присуствовали и поредставници општине Драган Обреновић, Дејан Панић и Ђорђе Хајдуковић, затим представници спортског савеза Ристо Клаћ и Марија Ћаћић, представници клубова РК "Војвода Степа" Илија Вујовић и Драган Мићић, ОРК "Младост" - Српска Црња Миленко Бјеловук и ЖРК "Александрово" Милан Рашета, као и председник такмичарске комисије РСВ Владимир Кнежић могли су се чути сви проблеми, са којима се клубови суочавају.

"Ми имамо одличну сарадњу и са савезом и са нашом општином. Оно што је највећи проблем и у нашој и у осталим срединама јесте јако мали број деце. Са тим ми не можемо да се изборимо и како пролазе године, упадаћемо у све веће проблеме", апострофирао је Илија Вујовић проблем јако ниског наталитета. Од секретара спортског савеза, Марије Ћаћић, могао се чути и податак да на јесен само једно дете у Војводи Степи креће у први разред, што је додатна потврда онога о чему је говорио Вујовић. Милан Рашета је искористио прилику да присутнима предочи проблеме, са којима се сусретао у Торди и Александрову и да моли руководство општине и спортског савеза да пронађу неко решење, како се не би угасио рукомет и у тим срединама.

На крају састанка је резимирана дискусија у два правца и то да је велико богатство за све клубове и децу отврање и поштање у рад нове хале, коју ће сви клубови моћи да користе, као и да села морају ближе сарађивати и спајати децу у једну екипу, имајући у виду да једно село не може имати довољан број играча и играчица у млађим категоријама и да ће став општине и спортског савеза у наредном периоду бити да сви кллубови морају да почну озбиљно да раде са млађим категоријама, јер ће у супротном бити доведена у питање и основна егзистенција и постојање клубова.