Одржана проширена седница УО ЗСиК РСВ

Датум: 10/11/2017      Категорија: Службена лица

У Новом Саду је јуче одржана проширена седница Управног одбора Заједнице судија и контролора РСВ, за коју је једногласно усвојен следећи Дневни ред:

1. Усвајање записника са претходне седнице

2. Разматрање извештаја помоћника директора за судијска питања за досадашњи део такмичарске сезоне 2017/2018 са територије РСВ

3. План рада на омасовљењу и ревитализацији ЗСиК РСВ

4. Актуелна рукометна проблематика у ЗСиК РСВ

5. Текућа питања


Будући да су сви помоћници за судијска питања били позвани, презентовали су Управном одбору своје извештаје, који су у радном материјалу били достављени свима који су били позвани на проширену седницу. Највећа пажња посвећена је проблему који се јавља на најнижим ранговима такмичења, у Лиги млађих категорија и у Куп такмичењу, а то је масовност. Закључак УО је био да сваки од чланова Заједнице треба да доведе један судијски пар, односно да се потруди да буде што више младих судија у свим Заједницама на територији РСВ.

Под 4. тачком Дневног реда свако од присутних чланова имао је прилику да изнесе своје мишљење о тренутној ситуацији у судијској организацији, па су тако редом чланови износили своја мишљења и ставове. Приметно је опште незадовољство начином делегирања у највишем степену такмичења, а такође је наглашено и то да одређена група службених лица Супер лиге са територије РСВ има значајно лошији третман и статус приликом делегирања, него што је то случај са другим делом службених лица са територије РСВ. Заједница судија и контролора РСВ увек је била јединствена и сложна у свом раду, па су тако сви присутни и поред израженог незадовољства због недостатка помоћника за судијска питања, који постоји на свим осталим ранговима такмичења, спремни да сачекају, у нади да ће се ствари променити и да неће бити потребе за радикалним мерама, које остају као последња опција.