РУКОМЕТАШ УГОСТИО РУКОМЕТАШЕ

Датум: 01/11/2017      Категорија: Остале вести

Некадашњи рукометаш, а садашњи председник Општине Ковачица, Милан Гарашевић, данас је био домаћин делегацији Рукометног савеза Војводине и клубовима са територије општине Ковачица.

Делегацију РСВ су чинили Драган Буквић, потпредседник УО РСВ, Слободан Вишекруна, генерални секретар РСВ, Мартон Фабијан, председник окружног рукометног савеза "Јужни Банат", Владимир Кнежић, председник такмичарске комисије и Владимир Николић, председник скупштине ЗСиК РСВ. Клубове су на данашњем састанку представљали: Далибор Зебић и Бранислав Милићев (ЖРК "Спартак" - Дебељача), Ненад Генц и Владимир Гергијевски (ОРК "Црепаја" - Црепаја) и Павел Балан (РК "Униреа" - Уздин), а локалну администрацију: Тања Бубешков (начелник одељења друштвених делатности), Александар Симић (члан општинског већа задужен за спорт) и Јан Цицка (председник спортског савеза Ковачице).

 "Као бивши рукометаш и спортиста, увек се трудим да спорту помогнем и сматрам да сви, који су направили нешто у овој нашој средини, морају то на неки начин и једним делом да врате управо овој средини и овим људима. Први пример је моја приватна фирма, која се труди да свима изађе у сусрет, али још има коректних људи, који такође помажу спорту, мада би то морало да буде на још вишем нивоу", овим речима се председник обратио присутнима. У наставку је додао: "До краја 2018-те године очекујем да ћемо отворити и нову спортску халу у Црепаји, у месту у ком је рукомет опет у експанзији, а нарочито у млађим категоријама, што ми је посебно драго.

У даљем току разговора, сви актери су узели учешће и могло се чути да је акценат на укључивању дечака и девојчица у мини рукомет и рукомет и то у свим селима општине Ковачица. Изнети су и остали проблеми, који отежавају рад и функционисање клубова, али су клубови истакли да имају изузетно добар однос и са савезом и са локалном самоуправом.

Стављен је нагласак на школовање нових и едукацију и усавршавање постојећих тренера, а наведено је да је једна девојка, која је тренер млађих категорија у ЖРК "Спартак" из Дебељаче, Матилда Керекеш, иначе наставница у основној школи, својим радом, трудом и залагањем заслужила именовање од стране Заједнице тренера, која ју је јуче поставила за помоћног тренера селекције групе В у узрасту Ж12, што је показатељ да ЗТ РСВ води рачуна и о тренерима из мањих средина.

Такође, изнета су очекивања да би буџет за спорт у наредној години могао да буде за нешто већи у односу на износ у овој години, али да ће се и даље водити рачуна о спорту, а нарочито о оним клубовима који имају млађе категорије.