Рукометне теме у рукометном граду

Датум: 31/10/2017      Категорија: Остале вести

У граду у ком су само руометаши носиоци националних признања и освајачи европских, светских и олимијских медаља, у граду у ком и мушки и женски клуб играју у Супер лиги, у граду у ком је рукомет спорт број један, није неуобичајено да се разговара о рукомету, али је то данас било на званичном нивоу.

Слободана Вишекруну, генералног секретара РСВ и Владимира Кнежића, председника Такмичарске комисије је угостио Милан Глушац, председник Општине Врбас. Састанку су присуствовали и Срђан Станић, члан општинског већа задужен за спорт, Бојан Антонић, секретар Савеза спортова Општине Врбас, Дрен Глушац, Иван Ускоковић и Јован Ковачевић, председник, директор и тренер РК "Врбас" и Дамир Ројевић, директор ЖРК "Врбас".

"Заједно са свим овим момцима из мушког и женског клуба, Срђаном и Бојаном, а и Владом који је стално присутан, борим се да се обезбеде што бољи услови за развој спорта, јер је Врбас град спортиста, а рукомет је увек био спорт број један. Чинио сам и чиним максималне напоре да покушам да помогнем спортсим организацијама кроз спонзорства од стране привредних субјеката, али то јако тешко иде, јер не постоји друштвена и социјална одговорност приватних компанија и док год се то не промени, неће се видети велики помаци" - између остаог је рекао Глушац у уводном обраћању.

Слободан Вишекруна је поздравио присутне, захвалио се на гостопримству и укратко представио начин рада и активности РСВ, а о Врбасу је рекао: "Многе лепе успомене ме везују за Врбас и за времена када је рукомет у Врбасу заузимао значајно место на мапи старе Југославије. Када видим и чујем да оба клуба раде са млађим категоријама и да се појављује доста талентоване деце, сигуран сам да ће се у наредном периоду Врбас вратити у Супер А лигу, на место где и заслужује да буде. Свима причам и дивим се спортском центру, који је јединствен у Србији, по две карактеристике. Прва је да је изузетно квалитетан и са комплетним садржајима, а други је да се тако добро одржава и да се о њему води рачуна, као да је стар свега неколико година. Управо зато се и сви семинари, које организује РСВ одржавају баш у том центру".

Некадашњи државни репрезентативац и носилац националног признања Јован Ковачевић се осврнуо на проблематику: "До пре неког времена сам водио ресор спорта у овом граду и свестан сам колико је тешко свима изаћи у сусрет. Оно што је најважније је да имамо изузетно добре односе и са савезом и са локалном самоуправом и да се трудимо да одржимо континуитет у раду клуба, који је у прошлости имао успоне и падове, али то је нормално обзиром на природни процес одласка квалитетних играча у наше веће, али и иностране клубове".

У даљем току разговора, могло се чути да су рукометни клубови једни од ретких клубова у којима се чланарина никада није наплаћивала и да је једино мерило квалитет, који сваки рукометаш и рукометашица покажу и труд, који уложе у то. Најмлађа селекција клуба је ове године посатала освајач титуле шампиона Србије, а све више деце се налази на списковима селекција. У претходном периоду је у Врбасу одиграно Финале Купа Војводине, а често су организовани и неки од финалних турнира ЛМК РСВ, а с обзиром на отварање и пуштање у рад спортске хале у Равном Селу, могућности постају још веће и боље. По речима председника Општине, Врбас је увек био и биће отворен за сарадњу, а све манифестације и догађају су добродошли.