Мала општина, велики људи

Датум: 30/10/2017      Категорија: Остале вести

Председник Општине Мали Иђош, Марко Лазић, са својим сарадницима и то: чланом општинског већа задуженим за спорт Дејаном Шољагом и секретаром спортског савеза Душаном Медићем, примио је представнике Рукометног савеза Војводине Слободана Вишекруну, генералног секретара и Владимира Кнежића, председника такмичарске комисије РСВ.

Као представници рукометног клуба "Јадран", састанку су присуствовали Пеко Коњевић и тренер Дарко Мудреша.

У пријатној атмосфери, размењена су мишљења о сарадњи савеза и локалне самоуправе, као и рада јединог рукометног клуба, са територије општине Мали Иђош.

Рукометни клуб "Јадран" се веома успешно такмичи у Првој лиги "Север", а у такмичарском процесу имају и две селекције у млађим категоријама и то Ж12 и Ж14. Поред ове три екипе, овај клуб не пропушта ни једну ревију и турнир у мини рукомету, који се организује у ближем окружењу.

Председник општине је истакао: "Трудимо се да из године у годину повећавамо проценат општинског буџета, који је намењен за финансирање спорта, иако је ситуација веома тешка и сложена, гледајући финансијски момент. Трудим се и трудићу се, а то ће бити сигурно, да ће се износ до краја мог мандата повећати бар још мало."

Од секретара спортског савеза се могло чути да је коначно решен проблем семафора у спортској хали. "После дуго административно-техничких проблема, коначно поново имамо модеран семафор, који је стигао у халу и чије се монтирање очекује ових дана."

Пеко Коњевић и Дарко Мудреша су исказали задовољство у сарадњи и са савезом и са локалном самоуправом и истакли веома добре односе са ове две институције. Иницирали су организацију одређених семинара за ученике и родитеље ученика, као потенцијалну мотивацију за укључивање деце у спорт, за шта су добили подршку и РСВ и Општине.

Вишекруна је укратко представио рад и активности савеза, са посебним освртом на рад са млађим категоријама и акцијама , којим се промовише рукомет, док је Кнежић је присутнима предочио како су девојчице из Фекетића, Ловћенца и Млаог Иђоша све боље и квалитетније играчице, па је сходно томе и њихова заступљеност у селекцијама све већа.