ПОБЕДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НА СТАРТУ КВАЛИФИКАЦИЈА

Датум: 29/09/2017      Категорија: Остале вести

Женска репрезентација Србије остварила је победу на старту квалификација за Европско првенство у Француској. Српкиње су лако и убедљиво савладале Фарска Острва 36:20 (16:9) у сјајној атмосфери дворане "Драгутин Томашевић" пред више од 1.700 гледалаца. Разлика у квалитету два ривала била је видљива од самог старта, па је победник био познат веч после уводних двадесетак минута. Фаранке су први гол постигле у 13. минуту за 7:1, што је уједно био и почетак најбољег периода меча за симпатичне гошће.

Андреа Лекић и Катарина Крпеж Шлезак, водиле су српски тим лагано ка победи, па је мали пад у игри настао када је селектор Обрадовић практично заменио читаву поставу средином првог полувремена (9:5).

Подигле су ниво концентрације Српкиње веома брзо и нису дозволиле ривалкама да се приближе. Свих 16 играчица добило је шансу до краја утакмице, а гол по гол, у 51. минуту виђена је и највећа предност +17 - 30:13.

Најефикаснија у српском саставу била је Катарина Крпеж Шлезак са седам погодака.

Изабранице селектора Љубомира Обрадовића чека дуел са Македонијом у недељу од 19 часова у Скопљу.

СРБИЈА - ФАРСКА ОСТРВА 36:20 (16:9)

Петровац на Млави

Хала "Драгутин Томашевић"

Гледалаца - 1.700

Седмерци: 4(3) / 3(3)

Искључења: 4 минута / 6 минута

СРБИЈА: Радосављевић 4, Крпеж Шлезак 7, Милојевић, Куриџа, Лекић 4, Лавко, Јањушевић 2, Радојевић Т 1-81-, Радојевић Д.3 , Обрадовић 3, Томашевић 1, Николић 3, Стоиљковић 4, Чолић 1, Петровић 2, Дмитровић 1

ФАРСКА ОСТРВА: Петерсен, Олсен 1 1, Ларсен, Кростиег, Елиасен, Хуј, Јохансен 3, Хенеберг 1, Армаргдотир 5, Фалквард 1, Самуелсен 3, Фридмундсдотир , Елиасен, Јоенсен, Бранднбург, Јохансен 5

СЕМАФОР: 7:0 (9.) 9:5 (15.) 22:12 (41.) 30:13 (51.)

Љубомир Обрадовић, селектор репрезентације Србије:

Драго ми је да су Фарска Острва дебитовала у првој рукометној лиги и да ширимо нашу укометну породицу. Желим им да наставе да раде и побољшају резултате у будућности. Честитам мојим девојкама на приступу. Све су играле и нису попустиле у концентрацији. Примили смо неке лаке голове на које нисмо рачунали, али то је део игре и нашег менталитета. Хвала публици на свесрдној подршци.

Катарина Крпеж Шлезак, капитен репрезентације Србије:

Честитке Фаранкама, јако добро су се држале. Нисмо дале максимум, може много боље од овога. Битно је да држимо концентрацију, слушамо тренера и да се припремамо за предстојеће првенство. Утисци су феноменални, други пут играмо у Петровцу и надам се да ћемо поново доћи јер смо стварно одушевљене атмосфером.

Скот Харингтон, селектор репрезентације Фарских Острва:

Хвала на гостопримству РСС, било је ово фантастичних 24 сата. Ново искуство за моје девојке, јер смо до сада само играле у претквалификацијама. Никада нису играле против екипа светске класе каква је Србија. Ово је ново искуство и лекција од врхунских играчица.