Конституисани стручни штабови репрезентација Војводине

Датум: 11/04/2017      Категорија: Селекције РСВ

Јуче је у Новом Саду, на позив председника Заједнице тренера Војводине, одржан конститутивни састанак стручних штабова за женске и мушке селекције млађих категорија.

О девојчицама ће у наредном периоду бригу водити стручни штаб на челу са Милутином Лучићем (координатор) са којим ће по узрастима бити следећи тренери: Ж16 - Драган Видовић и Зоран Ловре, Ж14 - Драган Лазаров и Драгана Карановић и Ж12 - Жужа Ракош и Катарина Радовић.

Стручни штаб код дечака чине: Иван Петковић (координатор), М16 - Борис Ројевић и Слободан Пермосер, М14 - Давор Ристовски и Дарко Радлински и М12 - Душко Тороман и Перо Шешум. Дужности тренера голмана ће обављати Горан Белић.

Према предвиђеном денвном реду састанка, генерални секретар Слободан Вишекруна се обратио тренерима и изразио наду да ће сви они ово схватити као једну добру прилику за афирмацију и приказивање широј рукометној јавности. Такође, дао је пуну подршку и обећао да ће РСВ, у складу са могућностима, помоћи све акције овог типа, као што је и до сада био случај. Подвукао је да је дисциплина и коректан однос превасходни циљ, а да је нормално да ће се поред тога показати и резултат.

Након тога, Владимир Кнежић се кратко обратио и изнео детаље договора у вези са предстојећим "Фестивалима рукомета", као што су поједине информације техничке природе. Такође је рекао да координатори имају слободу да га контактирају у било које време, а у циљу подршке и обезбеђвања елементарних услова за функционисање репрезентација.

Председник Заједнице тренера, Јова Павлов, изразио је задовољство због подмлађвања тренерског кадра и указао на важност школовања и усавршавања тренера. Повукао је и паралелу са турнирима који су се некада организовали на територији бивше Југославије. Дао је и поједине кратке смернице тренерима у вези са кодексом понашања тренера и играча, као и неке у вези са тактичко-техничким делом припрема.

Тренерима су се обратили и координатори, који су изнели кратак план и програм активности, као и своје виђење везано за начин рада.

Након завршетка заједничког састанка, штабови женских и мушких репрезентација су одвојено одржали састанке како би могли да се посвете својим обавезама.

Турнир између репрезентација региона ће се за девојчице одржати у Крагујевцу, 7. маја, а за дечаке 17. јуна, такође у Крагујевцу, у оквиру централног семинара тренера.