Свечано уручена уверења о стручном оспособљавању






Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручио је данас спортским стручњацима из АП Војводина уверења о завршеном стручном оспособљавању у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта. Ове године је кроз програм стручног оспособљавања прошло две стотине полазника из 12 спортских грана и области спортске рекреације, који су стекли звање спортско-оперативног тренера, спортског учитеља, организатора безбедности у спорту и спортског менаџера.



Баста је овом приликом истакао да је усавршавање спортских радника значајан програм за подизање квалитета рада у спорту и унапређење целокупног спорта у АП Војводина.



„Покрајинска влада је, преко програма Спортског савеза Војводине, у овом циклусу финансирала обуку две стотине спортских стручњака. И у нередном периоду ћемо наставити да подржавамо овакве програме и да заједнички радимо на унапређењу спорта у АП Војводина“, рекао је Баста.Ресорни секретар је изразио уверење да ће спортски стручњаци звања која су стекли на најбољи начин употребити у раду са нашим младим и врхунским спортистима.



Директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, др Данијел Жупић, је рекао да је кроз програм стручног оспособљавања, од покретања до данас, прошло преко 12.000 спортских стручњака.



Жупић се захавалио Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Спортском савезу Војводине на партнерству и поверењу у реализацији заједничких пројеката који доприносе развоју спорта у АП Војводина.



Он је додао да је план да се наредне године оспособи више од стотину оперативних тренера у свим спортским гранама.Жупић је још навео да је Завод урадио теститање 150 деце из Грачанице и овом приликом је уручио захвалницу директору Спорта и омладине Душану Цвејићу.



Свечаности су присуствовали представници Спортског савеза Војводине, покрајинских гранских савеза и спортских организација.