Реми кадета Србије и Француске у Каћу

Кадетске репрезентације Србије и Француске ремизирале су у јуче у сусрету одиграном у дворани Храм. Наша репрезентација је одличним издањем у првом полувремену и почетком другог дела игре успела да стекне двоцифрену предност, а онда је уследио пад у игри.
Французи су сустизали предност наше екипе и у последњим секундама меча, из седмерца, успели да дођу до изједначења.
СРБИЈА - ФРАНЦУСКА 31:31 (20:13)
Изабраници Александра Брковића показали су иницијативу већ на почетку утакмице. Предност од 8:6 средином првог полувремена одличном серијом увећавали су на 14:8, а у финишу првог полувремена и на максималних 7 голова разлике, резултатом 20:13. Младим рукометашима је пријао домаћи терен и атмосфера великог броја љубитеља рукомета у Каћу, којима се захваљујемо у име свих момака. Такође, велику захвалност исказујемо РК Југовић, који је учинио све да утакмица буде организована на високом нивоу.
Почетком другог полувремена Србија је отишла на десет голова разлике, а селектор Брковић је пружио прилику за игру већем броју играча. Француска се, упркос заостатку од десет голова, није предала. Наши кадети нису успевали да нађу решење за веома добру игру Француске у другом полувремену и да врате утакмицу на прави колосек. Пет минута до истека меча Француска је успела смањи предност на два гола разлике, а у последњим секундама меча поготком из седмерца да дође и до изједначења.
Најефикаснији у екипи Србије били су Симо Шијан са 7 голова, Урош Митровић са 6 и Вукашин Антонијевић са 5 погодака.
Била је ово прве од две утакмице које ће наши кадети играти против селекције Француске током недеље у којој је Србија домаћин младим рукометашима Француске и Шпаније.
Три утакмице које следе у наредним данима биће одигране у СЦ ФСС у Старој Пазови и затвореног су типа.